Google dhe Taito po bashkohen në një lojë AR Space Invaders

foto

Google dhe Taito po bashkëpunojnë në një version të ri të realitetit të shtuar të klasikut arcade Space Invaders. Loja e re, Space Invaders: World Defense, do të përdorë mjetet e Google si ARCore dhe Geospatial Creator të saposhpallur për të lejuar alienët e AR Space Invaders të fluturojnë nëpër vende të botës reale.

foto

Bazuar në një GIF në një cicërimë të Google, duket se do ta luani lojën si një galeri qitjeje. Në GIF, një grusht alienësh shfaqen afër dhe rreth një imazhi statik të qytetit, dhe një rrjetë shfaqet në mënyrë që lojtari të mund të shpërthejë alienët nga qielli. E kuptoj që ky filmim mund të mos jetë plotësisht përfaqësues i lojës së fundit, megjithëse – duket sikur alienët sapo janë animuar mbi një foto të aksioneve.

Google dhe Taito lëshuan gjithashtu një video promovuese që ne kemi përfshirë në krye të këtij postimi, por nuk duket se tregon se dikush në të vërtetë i mbron alienët në Mbrojtjen Botërore. Faqja e internetit e lojës është jashtëzakonisht e zhveshur, duke përfshirë vetëm videon promovuese dhe këtë përshkrim të asaj që mund të prisni:

Për 45 vitet e fundit, SPACE INVADERS janë përpjekur të pushtojnë botën. Ata janë kthyer dhe këtë herë vijnë nga një dimension tjetër. Si një nga pilotët më të mirë të Tokës, ju duhet të përdorni teknologjinë e avancuar të anijes tuaj kozmike dhe aftësitë tuaja eksperte për të udhëtuar midis dimensioneve dhe për të mbrojtur planetin. E ardhmja e Tokës është në duart tuaja! Kjo lojë unike, zhytëse mundësohet nga ARCore dhe Krijuesi Gjeospatial i Google për të krijuar një shesh lojërash në botën reale në AR dhe 3D. Shijoni lojën klasike në një dimension krejtësisht të ri: eksploroni, gjeni dhe mposhtni SPACE INVADERS në lagjen tuaj!

Dhe në mënyrë konfuze, faqja e internetit e Mbrojtjes Botërore tregon një pamje të një anijeje që përballet me alienët në një kanal me kornizë teli, kështu që ndoshta ky do të jetë gjithashtu një element i lojës.

foto

Sipas përshkrimit të videos promocionale, loja do të dalë më vonë këtë verë. Shpresojmë që të jetë më mirë se disa lojëra të tjera AR.