Google Maps huazon një veçori të dobishme të Waze

foto

Google është, edhe një herë, duke huazuar një nga veçoritë më të spikatura nga aplikacioni i ngarjes së makinës Waze. Sipas një raporti nga AndroidPolice, Google u ka dërguar një mesazh testuesve beta të Maps se veçoria tjetër kryesore që do të shtohet në Maps do të jetë shfaqja automatike e çmimeve për tarifat në rrugë, ura dhe shtesa të tjera potencialisht të shtrenjta në rrugën tuaj të navigimit Me

Sipas një testuesi beta, para se të filloni një rrugë, aplikacioni Maps do të tregojë çmimet e tarifave përgjatë rrugëve të ndryshme duke u dhënë përdoruesve një zgjedhje midis kursimit të kohës ose parave. Ashtë një ide e mirë të jeni të vetëdijshëm për tarifat e ardhshme dhe të përgatiteni në përputhje me rrethanat, veçanërisht kur planifikoni vozitje më të gjata.

Aktualisht, Google Maps mund t’ju tregojë nëse rruga në të cilën jeni ka tarifa apo jo. Por çmimet specifike të tarifave nuk janë në aplikacion, ndryshe nga Waze në të cilin ju tregon se sa para do të shpenzoni për pagesat duke dhënë një vlerësim. Tani për tani, është e paqartë nëse kjo do të thotë që do t’ju tregojë çmimin bazë të tarifës, çmimin mesatar të tarifës ose çmimin e saktë për sa kohë jeni në rrugën me pagesë.

Në vitin 2019, kompania huazoi funksionin e kufirit të shpejtësisë nga aplikacioni Waze. Para se të fillojmë të kritikojmë Google për këtë veprim, vlen të përmendet se Google bleu Waze në 2013. Por, pavarësisht blerjes, kompanisë iu deshën tre vjet për të zbatuar funksionalitetin në Google Maps.