Televizori i parë 42-inç OLED 4K i LG vjen në 2022

foto

Uroj që fuqitë parashikuese të OLED TV të T3 të aplikohen edhe për numrat e llotarisë: Louise Blain -i ynë tha në fillim të këtij viti se ndërsa televizorët më të vegjël OLED nga LG po vinin, “ne ndoshta nuk do t’i shohim këto të dalin në raftet së shpejti.”

Dhe ja, ndodhi që televizori i parë 42-inç 4K OLED i LG nuk do të arrijë në shtëpitë e njerëzve deri në vitin 2022. Kjo është sipas Daily Economic Daily, burimi i mirënjohur, por i paemëruar i së cilës tha se firma është vonimi i fillimit “për të maksimizuar përpjekjet e tij të marketingut”.

It’sshtë një lëvizje e arsyeshme. Nuk ka mbetur shumë 2021, dhe ka të ngjarë që LG të lansojë gamën e televizorëve OLED të vitit të ardhshëm në CES në janar, si zakonisht. Sado që ne do të donim të shihnim një model më të vogël, më të përballueshëm OLED-veçanërisht atë të optimizuar për lojëra të gjeneratës së ardhshme, si kjo që LG premtoi të ishte-koha thjesht nuk është e mbarë: televizori i ri do të varroset nën lansimi i televizorëve edhe më të rinj me fillimin e vitit të ri.

Por kjo vonesë në fakt mund të rezultojë të jetë një lajm i mirë nëse prisnit nga kompjuteri juaj, kartën e kreditit në dorë, për lansimin e një televizori të vogël OLED.

Siç e dini, OLED -të nuk janë të lira. Ato më të vogla nuk janë dukshëm më të lira se vëllezërit e motrat e tyre më të mëdhenj sepse panelet OLED janë të shtrenjta për t’u bërë, dhe panelet më të vogla priren të kërkojnë teknologji më të re dhe më të përparuar. Kur LG shtoi OLED 48 inç nën gamën e modeleve 55 inç, modeli më i vogël kushtoi saktësisht i njëjtë në Mbretërinë e Bashkuar dhe SHBA sa madhësia e ardhshme. Kjo ishte me fillimin e LG CX – këtë vit, LG C1 ka arritur të zgjerojë hendekun, kështu që modeli i vogël ofron një kursim të konsiderueshëm.

Arsyeja për mospërputhjen e madhësisë dhe çmimit është për shkak të mënyrës së prodhimit të paneleve OLED. Kur LG bëri për herë të parë panelet e saj 48-inç, ato u prenë nga mbetjet e “motherglass” të përdorur për të bërë panele të kushtueshme 77-inç-kështu që për të marrë një panel të vogël, LG duhej të bënte së pari një panel të madh. Kjo do të thoshte se panelet më të vogla nuk mund të bëheshin në vëllime të mëdha, dhe vëllimet e mëdha janë aty ku ekonomitë e shkallës fillojnë për të ulur çmimin.

Ne e dimë që LG synonte të ndryshonte procesin e prodhimit këtë vit, duke kaluar në një sistem të ri ku mund të priste tetë panele 48 inç nga një gotë amë në vend që të priste ndërprerjet e paneleve më të shtrenjta. Kjo do të ulë çmimin e paneleve 48 inç, megjithëse në fillim nuk do të jetë më e lirë për të bërë ato 42 inç: rendimentet e prodhimit të asaj madhësie thuhet se janë më të këqija sesa për ato pak më të mëdha, kështu që ka më shumë humbje. Kjo do të përmirësohet me kalimin e kohës, por nuk do të ndodhë brenda natës-me shpresë, mund të ndodhë deri në kohën kur televizorët 42-inç në të vërtetë do të dalin në shitje, në mënyrë që të mund të jenë përsëri më të lirë.

Në përgjithësi, megjithatë, ky është një lajm i mirë: niveli i hyrjes për OLED -të po bëhet pak më i vogël dhe shumë më i përballueshëm. Ky është një lajm veçanërisht i mirë për lojtarët që nuk duan ose nuk kanë vend për një TV gjigant OLED në tavolinën e tyre, por që duan një televizor të lartë lojrash me vonesë të ulët, zezakë të thellë dhe ngjyra të gjalla për të shfaqur tituj të tillë si Horizon: Perëndimi i ndaluar; si LG TV, kjo nuk do të vijë as deri në vitin 2022.