Google Maps nuk ndihet më si në shtëpi në Android Auto

foto

Në teori, dy zgjidhje softuerike të zhvilluara nga e njëjta kompani duhet të punojnë së bashku si një magji, dhe megjithatë kjo nuk është domosdoshmërisht ajo që po ndodh me Google Maps dhe Android Auto këto ditë.

Jo shumë kohë më parë, përdoruesit zbuluan se instalimi i versionit më të fundit të Android Auto në telefonat e tyre nuk është një ide e mirë, pasi e gjithë kjo prishi Google Maps, duke e bërë aplikacionin të ngecë në ekranin e rrugës së ngarkimit.

Lajmi i mirë, megjithatë, është se jo shumë përdorues janë ndikuar nga ky problem, megjithëse një rregullim i plotë për t’i sjellë gjërat në normalitet ende nuk është lëshuar edhe sot.

Ndërkohë, përdoruesit e Android Auto kanë zbuluar një gabim të dytë që prek Google Maps, dhe përsëri, askush nuk e di saktësisht se çfarë po ndodh.

Këtë herë, nuk e prish aplikacionin tërësisht, por vetëm disa veçori të navigimit, pasi për disa arsye, Google Maps nuk shfaq më informacionin e rrethrrotullimit në mënyrë të saktë në panelin e instrumenteve, pavarësisht se punon mirë në njësinë e kokës së plotë.

Për shembull, disa thonë se Google Maps u thotë atyre të dalin nga një rrethrrotullim në të njëjtën rrugë që përdorin për të hyrë në të, ndërsa të tjerë pretendojnë se ikona e rrethrrotullimit që shfaqet në ekran kur i afrohet qëndron e ndezur edhe pas kalimit, shpesh me distancë zero.

Raportet këtu në forumet e Google sugjerojnë se problemi është ekskluziv për Google Maps në Android Auto, pasi testet e kryera në aplikacione alternative si TomTom AmiGO dhe të tjera kanë qenë të suksesshme, me gjithçka që funksionon si duhet.

Një anëtar i njësisë Android Auto thotë se defekti tashmë i është përcjellë ekipit, por për momentin, padyshim që nuk ka asnjë ETA në dispozicion, kështu që është e vështirë të thuhet nëse dhe kur supozohet se ky problem do të zgjidhet.

Dhe sigurisht, një zgjidhje e plotë nuk ekziston, megjithëse disa nga gjërat që mund të provoni përfshijnë uljen e Google Maps dhe Android Auto në versionet e mëparshme, pasi kjo mund të ndihmojë të kuptoni nëse e gjithë gjë është prezantuar në një përditësim të fundit ose jo