Si të instaloni Windows 10 dhe Windows 11 në të njëjtin kompjuter

foto

nëse keni parë njoftimin e Microsoft për Windows 11, ka një shans të mirë që jeni kurioz të provoni veçoritë e reja. Në fund të fundit, ky version i ri i Windows vjen me shumë ndryshime interesante. Ka një dizajn vizual krejt të ri dhe karakteristika të reja si Snap Layouts, përmirësime me shumë monitorë dhe shumë më tepër që mund të provoni tani. Por provimi i sistemeve të reja operative vjen me rreziqe, kështu që ju mund të mos dëshironi të zëvendësoni plotësisht Windows 10 në kompjuterin tuaj. Në këtë udhëzues, ne do t’ju tregojmë se si të nisni dy herë Windows 11 së bashku me instalimin tuaj aktual të Windows 10.

Për ta bërë këtë, do t’ju duhet një kompjuter që plotëson kërkesat e sistemit Windows 11, ose një nga kompjuterët në listën tonë të kompjuterëve të pajtueshëm. Ju gjithashtu do të keni nevojë për një USB flash drive të jashtëm të cilin do ta përdorni si media instalimi për kopjen tuaj të re të Windows. Ju gjithashtu do të duhet të keni hapësirë ​​të mjaftueshme të lirë në hard diskun tuaj për të instaluar Windows 11. Plus, sigurisht, bëni kopje rezervë të të dhënave tuaja para fillimit. Asnjë dëmtim nuk duhet t’u bëhet skedarëve tuaj gjatë procesit, por është gjithmonë mirë të jeni të sigurt.

Nga ato, ne rekomandojmë opsionin e parë sepse mund të thjeshtojë procesin në mënyrë të konsiderueshme. Nëse e keni flash drive -in në dorë kur përdorni Mjetin e Krijimit të Mediave, mund të krijoni menjëherë media instalimi bootable. Ne kemi një udhëzues se si të instaloni Windows 10 në një kompjuter të ri, i cili gjithashtu ju tregon se si të krijoni media instalimi. Ju mund t’i ndiqni ato hapa nëse përdorni Mjetin e Krijimit të Mediave. Sigurohuni që të mos zgjidhni opsionin Përditëso këtë kompjuter tani. Gjithashtu, flash drive juaj do të fshihet në proces, kështu që bëni kopje rezervë të të dhënave që mund të keni në të.

Tjetra, do t’ju duhet të krijoni një ndarje të dytë në diskun tuaj për Windows 11. Ndarjet janë si ndarje virtuale të një hard disku që janë shënuar si disqe të ndryshëm. Për përdorim të përgjithshëm, ndarjet nuk kanë shumë qëllim, por ju duhen për nisje të dyfishtë. Ja se si të krijoni një.