Google vendos rekordet e të gjitha kohërave ndërsa rezultatet e kërkimit dhe fitimet e YouTube rriten

foto

Tremujorin i fundit, Google doli nga periudha pas pandemisë me një fitim rekord prej 17.9 miliardë dollarë, më në fund duke u bashkuar me gjigantët e tjerë të teknologjisë që e kishin kapur atë pavarësisht (ose ndoshta për shkak të) rritjes së COVID-19. Por të ardhurat e Alphabet në tremujorin e dytë të vitit 2021, arritën një rekord prej 61.9 miliardë dollarë këtë tremujor dhe regjistroi fitime për tremujorin e katërt me radhë në 18.5 miliardë dollarë. Disa nga numrat që poston kompania sot janë gati dyfishi i atyre që raportoi një vit më parë.

Kërkimi në Google duket të jetë nxitësi i madh, duke mbledhur mbi 14 miliardë dollarë që nga kjo kohë vitin e kaluar në 35.8 miliardë dollarë në total (që është gati 4 miliardë dollarë më i lartë se edhe tremujorin e kaluar). Të ardhurat nga reklamat YouTube gjithashtu u rritën jashtëzakonisht, gati dyfishuar në 7 miliardë dollarë, krahasuar me 3.8 miliardë dollarë vitin e kaluar. Kjo është 1 miliardë dollarë më shumë sesa tërheq YouTube në tremujorin e fundit. Kompania gjithashtu thotë se Pantallonat e shkurtra të YouTube kanë pasur një sukses të madh, duke arritur 15 miliardë shikime globale ditore (nga 6.5 miliardë në Mars).

Një pyetje e madhe ishte nëse kjo do të ishte biznesi i Google Cloud me rritje të shpejtë të Alphabet tremujori do të ndalonte hemorragjinë e parave, pasi gjakderdhja u ngadalësua në pak më shumë se një miliard në Q1. Ndërsa ndarja ende nuk është fitimprurëse, Q2 tregon se ajo humbi vetëm 591 milion dollarë, pasi u rrit të ardhurat nga 4 miliardë dollarë tremujorin e fundit në 4.6 miliardë dollarë këtë. (Cloud bëri 3 miliardë dollarë vitin e kaluar.)

Po mendoni se si po ecën biznesi i pajisjeve të Google përpara një Pixel 6 Pro të mundshëm dhe ndoshta një goditje të re në orët inteligjente më vonë këtë vit? Për fat të keq, Google ende nuk i jep numrat e pajisjeve, por ekziston një kategori “Google other” e cila përfshin edhe artikuj të tjerë. Tani po tërheq 6.6 miliardë dollarë të ardhura, nga 5.1 miliardë dollarë një vit më parë.

Në thirrjen për të ardhurat e Q2, Google CBO Philipp Schindler sugjeroi që numrat e lartë ishin për shkak të shpenzimeve të konsumatorëve – siç ka qenë historia për një kohë tani, pandemia ka kontribuar në një rritje të madhe të blerjeve, dhe si një reklamues gjigant me kërkimin dhe kërkimin YouTube, Google është gati të përfitojë.

CFO Ruth Porat sugjeroi që kompania do të ketë më shumë shpenzime shitjeje dhe tregtimi më vonë këtë vit për të mbështetur disa lansime të produkteve për pushime.