Microsoft Flight Simulator në PC tani ka përmirësime të mëdha të performancës

foto

Microsoft Flight Simulator po merr përditësimin më të madh ndonjëherë në PC sot, falë një patch-i të ri që sjell përmirësime të ndjeshme të performancës. Loja ka qenë jashtëzakonisht e kërkuar që nga lançimi i saj vitin e kaluar, por ekipi që qëndron pas imituesit është përqendruar shumë në përmirësimin e përdorimit të CPU-së dhe RAM-it. Lojtarët e PC tani mund të shkojnë përpara dhe të shkarkojnë përditësimin më të fundit.

Unë kam qenë duke testuar azhurnimin për dy javët e fundit në PC-në tim, të pajisur me një Intel Core i9-11900K dhe Nvidia GeForce RTX 3080 Ti, dhe përmirësimet janë marramendëse edhe në harduerin më të lartë. Unë përdor Microsoft Flight Simulator për krahasime gjatë vlerësimeve tona të GPU, dhe në të njëjtën pjesë duke fluturuar nëpër Seattle, shpejtësia e kornizës time ka shkuar nga një mesatare prej 45fps deri në 68fps. Kjo është më shumë se një kërcim prej 50 për qind me cilësimet ultra të aktivizuara në 1440p.

Edhe fluturimi nëpër zona si New York City sheh disa përmirësime mbresëlënëse, me makinën time që tani arrin të arrijë mesataren 80fps në atë që zakonisht është një pjesë shumë e kërkuar e Microsoft Flight Simulator. Përmirësimet janë aq befasuese sa më është dashur të kontrolloj dyfish dhe trefish cilësimet e mia për t’u siguruar që në të vërtetë po funksionoja në ultra për gjithçka.

Në përgjithësi, loja tani ndihet shumë më e qetë me rënie më pak të rastësishme fps se më parë. Gjithashtu duhet të luhet shumë më tepër në një gamë më të gjerë të pajisjeve si rezultat. Asobo, zhvilluesi i Microsoft Flight Simulator, demonstroi lojën që po zhvillohej në një sistem të vjetër me një Intel Core i7-9700K dhe një RTX 2060 Super në fillim të këtij muaji. Microsoft Flight Simulator u hodh nga rreth 30fps në gati 60fps të ngurta në këtë kompjuter me patch -in, dhe përdorimi i CPU -së dhe kujtesës gjithashtu ra ndjeshëm.

“Ne kemi rishkruar shumë pjesë të motorit … në mënyrë që të marrim performancën maksimale nga SIM,” shpjegoi CEO i Asobo, Sebastian Wloch në fillim të këtij muaji. Ekipi ka punuar kryesisht në optimizmat e CPU-së, dhe qartë është punuar mirë.

Kjo është arritur të gjitha pa lëvizur në DirectX 12, gjithashtu. Ndërsa një version DirectX 12 i Microsoft Flight Simulator fillon në Xbox Series X / S sot, versioni i PC do të mbetet në DirectX 11. Kjo e lë derën të hapur për përmirësime edhe më të mundshme në të ardhmen.

Lëvizja e ardhshme në DirectX 12 gjithashtu do të lejojë Asobo të prezantojë gjurmimin e rrezeve në lojë. Efektet duhet të përfshijnë ujë më të mirë, hije të përmirësuara dhe reflektime të zakonshme që gjenden në lojërat e gjurmuara me rreze. Asobo nuk e ka konfirmuar ende se kur Microsoft Flight Simulator do të lëvizë në DirectX 12 në PC.

“Të gjitha përmirësimet e performancës vijnë nga thjesht përmirësimi i imituesit”, konfirmoi Wloch në fillim të këtij muaji. “PC ende nuk ka lëvizur në DirectX 12, ekipi është ende duke punuar në të. Mund të sjellë përmirësime të mëtejshme, ose jo. ”