Hakeri i Tesla thotë se zëvendësimi i moduleve të baterisë në modelin S nuk funksionon

foto

Hughes e filloi atë diskutim në Twitter për të paralajmëruar klientët se kjo nuk do të ishte diçka në të cilën ata mund të mbështeteshin. Hakeri Tesla do ta dinte këtë sepse ai tashmë e kishte provuar atë disa herë pa sukses. Ai ishte mjaft i sjellshëm për të marrë kohë për t’i shpjeguar autoevolucionit pse ndodh kështu:

“BMS e Tesla është në të vërtetë mjaft e avancuar në zbulimin e parregullsive në paketë. Në një paketë normale të pa modifikuar, nëse një modul ose grup qelizash filloi të mos përputhej më me kapacitetin (SoC/CAC) me pjesën tjetër të paketës, BMS ishte projektuar për ta zbuluar këtë dhe për të dështuar sa më me hijeshi dhe siguri (zakonisht duke kufizuar gamën , dhe përfundimisht duke mos lejuar drejtimin e automjetit). ”

Me këtë në mendje, riparimi i Garazhit të Elektrifikuar nuk do të funksiononte për shumë kohë. Hughes gjithashtu përmendi një proces tjetër për të rregulluar paketën e baterisë që Gruber Motor Company zhvilloi: shkyçjen e baterisë së dëmtuar.

“Prerja e një sigurese qelizore (metoda e Gruber) ose zëvendësimi i një moduli shkakton drejtpërdrejt mospërputhje që BMS ishte projektuar për të zbuluar. Ndërsa BMS ishte projektuar për të provuar balancimin proaktiv të vargut në tërësi për të mbajtur gjithçka në linjë, ai u krijua për të qenë në gjendje të trajtojë ndryshimet normale në modulet e reja të fabrikës të përdorura së bashku si një paketë, jo 14 module 8 vjeç dhe 2 module oddball nga kush e di se ku. Kjo është jashtë aftësisë së BMS për t’i mbajtur gjërat në linjë. “

Ashtu si Garazhi i Elektrifikuar dhe Gruber Motors, Hughes ka një kompani për riparimet e Tesla të quajtur 057 Technology. Ai mësoi për këtë çështje ndërsa përpiqej të bënte pikërisht atë që këto kompani të tjera tani janë të gatshme të ofrojnë.

“Fillimisht, unë isha në kampin që Tesla projektoi sistemin për të qenë në gjendje të merrte një zëvendësim moduli (para përpjekjeve të mia të plota inxhinierike të kundërta) dhe e provova këtë në një automjet me një modul të dëmtuar fizikisht. E përputhur sa më ngushtë në atë kohë, makina funksionoi në mënyrë perfekte pasi të gjitha u mbyllën. Sukses! Përveç pas rreth pesë cikleve të karikimit, makina filloi të humbiste rreze. Pas rreth një muaji, makina kishte rreth 20% të gamës së saj origjinale të përdorshme dhe më në fund hodhi një gabim të dukshëm se bateria kishte nevojë për shërbim. Disa cikle më vonë, dhe nuk po lejonte më vozitje. “

Kjo ishte larg përpjekjes së vetme të Hughes.

“E provova këtë edhe disa herë të tjera, duke menduar nëse mund të merrnim një modul zëvendësues të afërt sa të mund të funksiononte. Në rastin e fundit, kam pritur për muaj për të gjetur module të baterisë që përputheshin me karakteristikat e paketës që donim të provonim dhe zëvendësonim një modul. Ne patëm fat dhe gjetëm një që u ndërtua në të njëjtin muaj dhe ishte vetëm disa qindra numra serik veç e veç Testimi i jashtëm tregoi se ndeshja duhet të ishte aq e afërt sa të prisnit. Ne bëmë riparimin, rregulluam makinën dhe gjithçka ishte mirë! Sukses, më në fund. Unë përfundimisht ia shita makinën një çifti rreth 600 kilometra larg. ”

Siç mund ta keni menduar tashmë, duket se shkurtimisht funksionoi ashtu siç duhet.

“Pas gati një viti, blerësi arriti në lidhje me një humbje të gamës që ishte akumuluar. Unë ende drejtoj një rrjet të vogël privat të automjeteve Tesla dhe mund të shoh se gjatë një viti të përdorimit normal, kjo makinë filloi të tregonte një çekuilibër SoC me atë modul zëvendësues. Makina tashmë e kishte kufizuar përdorimin e rreth 35 kilometrave distancë. ”

Fatkeqësisht, ajo përpjekje tjetër gjithashtu dështoi.

“Ata vendosën të kthejnë makinën tek ne, kështu që ne mund të zëvendësojmë paketën. Në ndalesën përfundimtare të mbingarkesës, karikimi i shpejtë e çoi çekuilibrin përtej një pike kthese dhe ata ishin të mbërthyer. Më duhej të ngisja rreth 175 milje me një rimorkio për t’i marrë ata dhe makinën. “

Kjo është arsyeja pse Tesla Hacker filloi të paralajmërojë blerësit se kjo nuk ishte diçka që ata mund të bënin dhe presin që ajo të funksionojë për mirë. Hughes gjeti një zgjidhje alternative për këto raste.

“Në këtë pikë, unë thjesht u shpjegoj klientëve se kjo nuk është një rregullim i zbatueshëm. Në vend të kësaj, ne thjesht u shesim atyre një paketë të plotë zëvendësuese dhe u japim atyre kredi/zbritje nga puna e barabartë me vlerën e përqindjes së përdorshme të përbërësve në paketën e tyre ekzistuese. Pra, nëse dy module janë të këqija, ata në thelb paguajnë për dy module plus punë dhe marrin një paketë të plotë zëvendësimi, jo një paketë të hapur “.