Robotët Atlas të Boston Dynamics po i afrohen lëvizjeve njerëzore

foto

Roboti Atlas i Boston Dynamics ka avancuar aftësitë e tij në parkour që kur e shikuam për herë të parë të lundronte në pengesa si një shef. Në një video të re nga kompania, robotët me dy këmbë mund të shihen duke kërcyer nivelet e një platforme të nivelit, duke vrapuar përgjatë dhe mbi një rreze ekuilibri dhe në përgjithësi i bëjnë shumicën e njerëzve të duken si grumbuj në krahasim.

Roboti Atlas, i cili gjithashtu numëron anët e pasme dhe talentet e tij, ka demonstruar ekuilibër mbresëlënës gjatë parkimit më parë. Dallimi këtu është se roboti tani mund të përshtatë sjelljet bazuar në atë që sheh. Kjo do të thotë që inxhinierët nuk kanë nevojë të para-programojnë lëvizje kërcimi për të gjitha platformat dhe boshllëqet që roboti mund të hasë. Becomeshtë bërë një atlet më i pavarur.

Atlas, i krijuar fillimisht për detyrat e kërkimit dhe shpëtimit, u zbulua për publikun në vitin 2013. Roboti qëndron rreth 5 metra (1.5 metra) i gjatë dhe peshon rreth 190 kilogramë (86 kilogramë). It’sshtë i pajisur me bateri dhe i aktivizuar hidraulikisht me 28 gradë liri.

Boston Dynamics e ka identifikuar parkur si një aktivitet testi të përsosur për Atlasin ndërsa kompania punon për t’i bërë robotët humanoidë me fuqi të lartë më të shkathët. Disiplina e trajnimit angazhon të gjithë trupin dhe kërkon që Atlas të ruajë ekuilibrin e tij në situata të ndryshme dhe të kalojë pa probleme midis sjelljeve.

“Ne jemi duke eksploruar se si ta çojmë atë në kufijtë e tij, ndonjëherë duke vepruar në ato kufij,” thotë Benjamin Stephens, Atlas kontrollon plumbin. “Ne mësojmë shumë nga ajo në lidhje me mënyrën se si të ndërtojmë robotë që mund të mbijetojnë duke rënë në fytyrë dhe duke u ngritur përsëri dhe duke e bërë atë përsëri.” Për të parë disa nga ato bimë fytyre dhe përplasje, shikoni videon e prapaskenës më poshtë.

Sot parkour, nesër bota. Ose të paktën më shumë parkour.