Helikopteri i NASA me zbulime të reja në Mars

foto

Ingenuity duke bërë fluturimin e tij më të lartë dhe më kompleks deri më sot, i cili mori anijen autonome mbi një zonë të njohur si Raised Ridges.

Gjatë këtij udhëtimi, fluturimi i tij i 10 -të, zgjuarsia mbuloi një distancë prej 310 këmbësh (95 metra) dhe u ngjit në një lartësi rekord prej 40 këmbësh (12 metra). Kombinuar me distancat e kaluara në të gjitha 10 fluturimet e tij, Ingenuity tani ka fluturuar për më shumë se një milje.

Ky fluturim, i përfunduar më 24 korrik, ishte më kompleksi nga të gjitha fluturimet e zgjuarsisë, sipas një deklarate të NASA -s, dhe pa që helikopteri të kryente manovra të shumta ndërsa kalonte përmes 10 pikave të veçanta të rrugës.

Si pjesë e këtij fluturimi, Ingenuity u dërgua për të eksploruar Kreshtat e Ngritura, një zonë shkëmbore në Crater Jezero në jug të vendit të uljes së rover Perseverance të agjencisë, e cila mbarti zgjuarsinë në Planetin e Kuq, duke u ulur në 18 shkurt. Pamjet vizuale të marra gjatë fluturimi mund të ndihmojë në drejtimin e roverit në një eksplorim të ardhshëm të Kreshtave të Ngritura, të cilat shkencëtarët i konsiderojnë “intrigues”, sipas deklaratës së NASA -s.

Ingenuity, e krijuar fillimisht për të kryer vetëm katër fluturime, u hoq për herë të parë në prill. Që atëherë, gradualisht është rritur kohëzgjatja dhe kompleksiteti i udhëtimeve të tij. Ky fluturim i fundit zgjati 165.4 sekonda, që është pothuajse aq sa fluturimi më i gjatë i anijes deri më tani, fluturimi i tij i nëntë më 5 korrik, i cili zgjati 166.5 sekonda.

Ingenuity tani është e parkuar në aeroportin e saj të shtatë marsian ndërsa shkencëtarët e misionit vazhdojnë të ekzaminojnë telemetrinë dhe imazhet nga fluturimi.