Ja çfarë tha Mark Zuckerberg kur Yahoo ofroi 1 miliard dollarë për të blerë Facebook

foto

Kur Yahoo ofroi të blinte Facebook-un për 1 miliard dollarë në 2006, Mark Zuckerberg tha se nuk do të dinte çfarë të bënte me paratë, sipas një libri të ri për gjigantin e mediave sociale.

Anëtarët e bordit dhe këshilltarët e Facebook i thanë Zuckerberg se ai mund të largohej me gjysmën e ofertës prej 1 miliard dollarësh dhe të bënte gjithçka që dëshironte, shkruajnë gazetarët e New York Times Sheera Frenkel dhe Cecilia Kang në librin e tyre të ri, “Një e Vërtetë e Shëmtuar: Brenda Betejës së Facebook për Dominimin” , “e cila doli të martën.

Por një muaj pas ofertës së Yahoo, Zuckerberg i tha anëtarit të bordit të Facebook Peter Thiel dhe kapitalistit sipërmarrës Jim Breyer se ai nuk do ta dinte se çfarë do të bënte me paratë – dhe se nëse ai do të pranonte, ai ndoshta do të kishte krijuar thjesht një shoqëri tjetër- platformë mediatike e ngjashme me Facebook, sipas librit.

Për më tepër, Zuckerberg mendoi se Facebook mund të bëhej shumë më i madh, thotë libri.

Frenkel dhe Kang zhvilluan më shumë se 1.000 orë intervista me drejtuesit e Facebook, punonjës aktualë dhe të mëparshëm, këshilltarë dhe të tjerë, sipas një raporti të CNN.

Shumë kompani, duke përfshirë Friendster, Google, Viacom, Myspace dhe News Corp., dëshironin të blinin Facebook midis 2004 dhe 2007. Oferta më e madhe ishte nga Yahoo në qershor 2006.

Punonjësit e Facebook i thanë Zuckerberg në atë kohë se ai duhet të pajtohej me marrëveshjen e Yahoo, thotë libri.

Pasi Zuckerberg refuzoi ofertën, i gjithë ekipi i tij drejtues u largua në protestë, sipas librit.

“Pjesa që ishte e dhimbshme nuk ishte refuzimi i ofertës. Ishte fakti që pas kësaj, sasi të mëdha të ndërmarrjes u larguan sepse nuk besonin në atë që po bënim,” tha Zuckerberg pasi hodhi poshtë marrëveshjen e Yahoo, sipas llogaritë në libër.

“Një e Vërtetë e Shëmtuar” gjithashtu thotë se Zuckerberg u trondit kur mësoi se qeveria ruse kishte depërtuar në Facebook gjatë zgjedhjeve të vitit 2016. “Oh f —, si na ka munguar kjo?” tha ai gjatë një konferencë për sigurinë, sipas librit.