JVC lançon projektorët e parë në botë me lazer HDK 2.1 me portë HDMI 2.1

foto

Mbajini kapelet tuaja me rezolucion të lartë. JVC ka hequr perden në serinë e saj të projektuesve të rinj me lazer 8K për të përbërë gamën e saj të lartë D-ILA. JVC DLA-NZ7, NZ8 dhe NZ9 krenohen me teknologji të re të burimit të dritës me lazer, standarde dinamike HDR dhe mbështetje të lojërave të gjeneratës tjetër. Uuf

Kompania pretendon se këta janë projektuesit e parë në botë me porte 8K HDMI 2.1 të vlerësuar me 48 Gbps / 8. Ata mund të trajtojnë lojëra deri në 60fps me rezolucion 8K ose 120fps në 4K. Ekziston gjithashtu diçka e re për pastruesit e shikimit të filmit gjithashtu me mbështetjen HDR10+ për herë të parë, që do të thotë HDR standarde dinamike e industrisë për të siguruar fotografinë më të mirë të mundshme në baza kornizë. Sistemi HDR Frame Adapt i JVC do të ofrojë ende zgjidhje të ngjashme për materiale të tjera HDR.

Për cilësinë e figurës, është burimi i dritës lazer ‘BLU-Escent’ i JVC ku duhet të shikojmë. Capableshtë i aftë për deri në 3000 lumens me një jetëgjatësi që duhet t’i çojë përdoruesit përtej kufirit prej 20,000 orësh. Dioda lazer premton saktësi më të madhe dhe diapazon dinamik duke lejuar kontrollin e daljes në burim dhe jo duke përdorur një iris mekanik në skajin tjetër. Kombinuar me Optikat e Kontrastit Ultra-Lartë të të gjitha prej qelqi, JVC premton kontrast të lartë dhe shkëlqim më të mirë se kurrë më parë.

Panelet e projektorit në thelbin e këtyre pajisjeve të kinemasë shtëpiake janë 0.69in dhe 4K amtare, por JVC ka shtuar teknologjinë e saj të zhvendosjes së pikselit 8K e-shiftX për të rritur dendësinë e pikselëve në ekran katërfish dhe për të krijuar një pamje me rezolucion 8K. Kjo varet nga drejtuesi me 4 drejtime, 240Hz i cili lëviz panelin diagonalisht dhe çipat e rinj të cilët mund të përpunojnë fotografitë me shpejtësi të madhe.

JVC DLA-NZ9 është modeli më i lartë i specifikimeve. Ajo përmban një lente të gjithë qelqi me 16 grupe, 18 elementë me një diametër 100 mm. Ka zmadhim optik 2 herë dhe mund të zhvendoset 100 për qind vertikalisht në secilin drejtim dhe 43 për qind horizontalisht. NZ9 mund të hedhë një fotografi prej 60-300in dhe ka një kontrast vendas prej 100,000: 1.

JVC DLA-NZ8 dhe NZ7 zbresin në një lente prej xhami me diametër 65 mm të bërë me 17 elementë të rregulluar në 15 grupe. Zmadhimi është akoma x2. Zhvendosja e lentes zbret në një shumë fleksibël 80 përqind dhe 34 përqind, akoma me kontroll të motorizuar, natyrisht. Këto konfigurime optike lejojnë një madhësi të ekranit 60-200in.

Dallimet kryesore midis këtyre dy modeleve më të ulëta janë me prodhimin e dritës dhe kontrastin vendas. NZ8 vlerësohet në 80,000: 1 dhe 2500 lumens. NZ7 merr një lazer 2200 dhe një kontrast 40,000: 1. Vlen gjithashtu të përmendet se niveli fillestar NZ7 merr sistemin e zhvendosjes elektronike të JVC me 2 drejtime 8K, kështu që prisni një performancë pak më pak spektakolare 8K sesa vëllezërit e tij më të mëdhenj.

Pa dyshim që kjo do të reflektohet në çmimet kur t’i marrim ato. Prisni që diapazoni të fillojë diku në veri të shenjës prej 6000 6/6000 $/AU $.