Kablloja masive nënujore e të dhënave e Google mbërrin në plazhin e Cornish

foto

Kablloja e të dhënave të Google e quajtur Grace Hopper u ul në Bude javën e kaluar.

Sapo të funksionojë, do të ketë kapacitetin për të trajtuar 17.5 milion njerëz që transmetojnë video 4K njëkohësisht, thanë shefat e Google.

Kablloja është vendosur midis Nju Jorkut në Shtetet e Bashkuara, Bilbao në Spanjë dhe Bude gjatë disa muajve dhe pritet të jetë funksionale në 2022.

Ishte pjesë e një brezi të ri linjash që “lidhin kontinentet përgjatë dyshemesë së oqeanit me një shtresë shtesë sigurie përtej asaj që është në dispozicion në internet publik,” tha Google.

Gjigandi i teknologjisë e ka quajtur Grace Hopper sipas shkencëtarit kompjuterik amerikan dhe admiralit të pasmë të Marinës së Shteteve të Bashkuara.

Isshtë rreth 4,350 milje e gjatë dhe është kablloja e katërt e të dhënave nën pronësi të kompanisë, e cila transporton 98% të trafikut ndërkombëtar të internetit në të gjithë botën.

Një përpjekje e mëparshme për të ulur kabllon në Bude dështoi në korrik për shkak të kushteve të këqija të motit.

Pjesa e tretë e tij u ul në Bilbao në fillim të këtij muaji.

Google tha se ishte një nga kabllot e parë nënujorë që lidhte SHBA -në dhe Mbretërinë e Bashkuar që nga viti 2003 dhe do të lejonte lidhjen me një kabllo tjetër të re midis Evropës dhe Afrikës.

Jayne Stowell, e cila mbikëqyr ndërtimin e projekteve kabllore nënujore të Google, tha: ‘Kjo është vërtet e nevojshme për Mbretërinë e Bashkuar në veçanti, ku shumica e kabllove u ulën në fillim të viteve 2000, me atë më të renë në 2003.

‘Ato kabllo po mbarojnë jetën e tyre të dobishme dhe ekonomike dhe teknologjike.

“Ata nuk do të mbështesin rritjen transatlantike që është e nevojshme për të na mbajtur të gjithëve në internet 24/7. Ky është një kabllo e re masive. Ka 16 çifte fibrash, ku teknologjia e mëparshme ishte një maksimum prej tetë palë fibrash. ‘

“Mendoni për 17.5 milion njerëz që transmetojnë video 4k njëkohësisht dhe kjo është ajo që Grace Hopper do të jetë në gjendje të bëjë.”

Vendndodhja e Bude u zgjodh sepse ishte “një plazh ideal, i mbrojtur bukur dhe ngjitur me shumë infrastrukturë tokësore të nevojshme”, shtoi ajo.