Kërkimi i Google më në fund ka “dark mode” – ja si ta aktivizoni

foto

Edhe pse faqja kryesore e Google Search ka marrë disa azhurnime vizuale gjatë viteve, dizajni i saj i përgjithshëm ka mbetur i qëndrueshëm: It’sshtë një logo shumëngjyrëshe e Google mbi një sfond të bardhë.

Kjo po ndryshon më në fund-për përdoruesit që zgjedhin, sidoqoftë. Pasi prezantoi një temë të errët për aplikacionet celulare të Google, kompania më në fund do të sjellë një lehtësim të syve edhe për përdoruesit e desktopit. E dini, kështu që ju kërkoni informacion kritik si historia e empanadës në orën 3 të mëngjesit pa e verbuar veten në një det të hiçit të bardhë.

Veçanërisht, cilësimi i modalitetit të errët jo vetëm që e kthen sfondin në një nuancë të thellë gri, por gjithashtu e kthen logon e Google në të bardhë, duke i dhënë faqes një pamje ekstra-minimaliste. Mund të kaloj në modalitetin e errët vetëm për estetikë.

Karakteristika po shfaqet “gjatë javëve të ardhshme” kështu që jo të gjithë do ta kenë ende në dispozicion. Nëse është në dispozicion duket se varet nga llogaria juaj specifike e Google dhe jo nga adresa juaj IP; është në dispozicion në një nga llogaritë e mia të Google, por jo në të tjerat.

Të provosh është aq e thjeshtë sa të prekësh “Cilësimet” në fund të Google.com dhe të zgjedhësh “Paraqitjen” e re (e cila nuk do të shfaqet nëse funksioni nuk është aktivizuar për llogarinë tënde).

Përndryshe, zgjidhni butonin e dhëmbëzuar në të djathtën e sipërme të faqes së rezultateve të kërkimit.

Pastaj do të çoheni në faqen e cilësimeve, ku do të shihni një skedë të re të pamjes. Pastaj thjesht zgjidhni temën e errët ose të ndritshme, ose bëni që Google ta ndërrojë automatikisht temën bazuar në cilësimet e sistemit tuaj.

Karakteristika po vjen gjithashtu në faqen e internetit të celularëve, megjithëse nuk është e qartë kur do të jetë zyrtare. Ndërkohë, përditësimi i sotëm do të vlerësohet për ata prej nesh që bëjnë shumë kërkime nga një desktop.