Sistemi i ri Amazon POS konkurron me Shopify dhe Squarespace

foto

Ky lajm erdhi nga një ekskluziv i drejtuar nga Business Insider i cili pas publikimit rezultoi në rënien e aksioneve për Shopify, Square dhe PayPal. Sistemi i ri Amazon POS është ide e një ekipi të brendshëm të Amazon të quajtur Project Santos i cili kishte për detyrë të ndiqte audiencën kryesore të Shopify të tregtarëve të vegjël.

Një nga projektet kryesore që ne dimë të paktën është një POS i ri Amazon i cili do të ishte një lloj i ri i pikave të shitjes që mund të shitej tek shitësit e palëve të treta. Sistemi do të jetë në gjendje të trajtojë transaksionet në dyqan dhe në internet, të shtojë opsionet e blerjes në Amazon dhe të sigurojë inventar dhe analiza të biznesit sipas një dokumenti të brendshëm të Amazon, të supozuar të rishikuar nga Insider.

Dokumenti gjithashtu deklaroi se si Amazon POS i ri do të lidhej edhe me shërbimet e tjera të Amazon, të tilla si programi i anëtarësimit Prime, teknologjia e identifikimit të bazuar në një palmë dhe rrjeti i shpërndarjes Flex.

Disa javë më parë ne mbuluam lajmet se si gjoja Amazon po planifikonte të hapte vende më të mëdha të stilit të dyqaneve fizike në të gjithë vendin. Jo vetëm që një POS Amazon do të ketë të ngjarë të sjellë tregtarë të vegjël në tregun e Amazon, por gjithashtu mund t’u japë atyre qasje në vende fizike gjithashtu.

Kjo do të thotë se fokusi i ri i Amazon në dyqanet fizike shtrihet përtej ndërtimit të një sërë vendndodhjesh me tulla dhe llaç. Gjithashtu po kërkon të shesë softuer të përdorur nga tregtarët në dyqane të tjera për të kontrolluar klientët dhe për të analizuar të dhënat edhe pse Amazon vazhdon të zgjerojë teknologjinë e saj pa arkë.

Kjo ka shumë kuptim për Amazon, është e qartë se ata nuk mund të injorojnë popullaritetin në rritje të Shopify. Ajo gjithashtu mund të shtojë një arsye të mëtejshme se pse integrimi vendas i Shopify në Amazon është tërhequr duke i lënë klientët e Shopify të kërkojnë integrime të palëve të treta.

Kur shikoni gjithashtu gjendjen e portave të pagesave dhe sistemeve POS për bizneset e tregtisë elektronike, është një arenë që Amazon definitivisht mund të sjellë shumë vlerë për dhe për shitësit e Amazon, shumë vlerë dhe komoditet pa mend.

Një sistem i ri Amazon POS do ta vendoste gjigantin e tregtisë elektronike në konkurrencë të drejtpërdrejtë me kompanitë e përpunimit të pagesave që ofrojnë zgjidhjet e tyre POS si Square, PayPal, Shopify dhe një mori të tërë të tjera. Tregu global i softuerëve POS ishte me vlerë 9.26 miliardë dollarë në vitin 2020, dhe parashikohet të arrijë në 19.56 miliardë dollarë deri në vitin 2028.

Më shumë se kaq megjithatë është pyetja se sa larg do të shkojë Amazon për të konkurruar drejtpërdrejt me Shopify? Një sistem i ri POS është një gjë, por ka shumë më tepër në një platformë të tregtisë elektronike sesa një sistem POS. Këtu vjen një histori që mbuluam në shkurt, në të cilën ishte blerja shumë e qetë e Amazon e një kompanie australiane të quajtur Selz.

Në këtë kohë Amazon nuk ka pranuar të komentojë ndonjë nga spekulimet pasi ato në mënyrë të famshme “Mos komentoni thashethemet” megjithatë me sasinë e informacionit që ka rrjedhur, ndihet e sigurt të thuhet se Amazon po punon në diçka të madhe dhe potencialisht përçarëse për industria.

Në këtë kohë nuk ka afate kohore që sugjerohen për ndonjë njoftim publik, megjithatë, si gjithmonë ne do t’ju mbajmë të azhurnuar për çdo zhvillim që dëgjojmë nga kjo histori.