Këtë javë në Aplikacione: Dyqanet TikTok për reklamuesit, Microsoft bën ndryshime në dyqanin e aplikacioneve, aplikacionet e Apple marrin vlerësime

foto

Mirësevini përsëri në Këtë javë në Aplikacione, seria javore TechCrunch që përmbledh më të rejat në lajmet e sistemit operativ celular, aplikacionet celulare dhe ekonominë e përgjithshme të aplikacioneve.

Industria e aplikacioneve vazhdon të rritet, me një rekord prej 218 miliardë shkarkime dhe 143 miliardë dollarë në shpenzimet globale të konsumatorëve në vitin 2020. Konsumatorët vitin e kaluar gjithashtu shpenzuan 3.5 trilion minuta duke përdorur aplikacione vetëm në pajisjet Android. Dhe në SHBA, përdorimi i aplikacioneve u rrit përpara kohës së kaluar për të parë TV drejtpërdrejt. Aktualisht, mesatarja amerikane shikon 3.7 orë TV drejtpërdrejt në ditë, por tani shpenzon katër orë në ditë në pajisjet e tyre mobile.

Aplikacionet nuk janë vetëm një mënyrë për të kaluar orë boshe – ato janë gjithashtu një biznes i madh. Në vitin 2019, kompanitë e para për celular kishin një vlerësim të kombinuar 544 miliardë dollarë, 6.5 herë më të lartë se ato pa një fokus celular. Në vitin 2020, investitorët derdhën 73 miliardë dollarë në kapital në kompanitë celulare-një shifër që është rritur 27% nga viti në vit.

Kjo Javë në Aplikacione ofron një mënyrë për të vazhduar me këtë industri që lëviz me shpejtësi në një vend me të fundit nga bota e aplikacioneve, duke përfshirë lajmet, përditësimet, financimet e fillimit, bashkimet dhe blerjet, dhe sugjerimet në lidhje me aplikacionet dhe lojërat e reja për t’u provuar, gjithashtu

Në ngjarjen online të TikTok, TikTok World, kompania njoftoi një sërë nismash të reja, azhurnime të produkteve dhe formate reklamash në një përpjekje për të tërhequr më shumë tregtarë në platformën e saj. Në frontin e tregtisë elektronike, TikTok zgjeroi grupin e partnerëve të tij të blerjes përtej partnerit pilot Shopify. Në fillim të këtij viti, platforma video filloi pilotimin e TikTok Shopping në SHBA, MB dhe Kanada, në një marrëveshje që i lejoi tregtarët Shopify me një llogari TikTok For Business të shtonin një skedë Shopping në profilet e tyre TikTok dhe të sinkronizonin katalogët e produkteve të tyre me aplikacionin në krijoni mini-vitrina. Tani, TikTok po shfaqet tek partnerët e markave të reja për TikTok Shopping, duke përfshirë Square, Ecwid dhe PrestaShop, me Wix, SHOPLINE, OpenCart dhe BASE së shpejti. Ai gjithashtu prezantoi një listë më të plotë të zgjidhjeve për tregtinë TikTok, përfshirë produktet e reklamave dhe më vonë këtë vit, një API TikTok Shopping. Aplikacioni tani ofron një treshe të produkteve të reklamave në ushqim për blerje në internet: Reklama në koleksion që përmbajnë karta produktesh të rrëshqitshme dhe të prekshme; Reklama Dynamic Showcase (DSA), të cilat krijohen reklama automatikisht; dhe reklamat e Generation Lead.

Kompania gjithashtu prezantoi planin e saj të ri për të rritur investimet e reklamuesve me një premtim të ri të “sigurisë së markës” dhe nisjen e disa formateve të reja dhe interaktive të reklamave, duke filluar nga ngjitëse të klikueshme deri te reklamat e tipit “Zgjidhni aventurën tuaj” deri në “super pëlqime” ” dhe me shume. Reklamat kanë për qëllim të inkurajojnë përdoruesit e TikTok të prekin, rrëshqasin dhe përdorin gjeste për të bashkëvepruar me përmbajtjen e reklamave. Ekziston edhe një reklamë ku përdoruesit mund të drejtojnë tregimin, dhe një mini faqe që lejon markat të lidhin përdoruesit me mesazhin e tyre direkt në aplikacionin TikTok.

Deri më sot, tregtarët nuk kanë shpenzuar aq shumë nga shpenzimet e tyre për TikTok në krahasim me platformat e tjera kryesore, si Facebook dhe Instagram. Por kompania mëmë e TikTok ByteDance ka hyrë në tregun global të reklamave, me të ardhurat vjetore në aplikacionet e saj më shumë se dyfishuar në vitin 2020 për të arritur në 34.3 miliardë dollarë. Në SHBA, TikTok pritej të sillte 500 milionë dollarë në vitin 2020, nga 200-300 milionë dollarë në vitin e kaluar, sipas një raporti nga The Information. (Disa nga ato janë nga blerjet brenda aplikacionit, natyrisht.)

Ndërsa TikTok ka rritur biznesin e tij të reklamave, çmimet e tij të reklamave gjithashtu janë rritur vazhdimisht. Bloomberg vuri në dukje këtë verë se ishte duke shtuar reklamat e blerjes së faqes kryesore, pasuria e saj më e vlefshme, në më shumë se 2 milion dollarë në ditët kryesore – si pushimet. Reuters gjithashtu vuri në dukje se TikTok pa një rritje prej 500% në numrin e reklamuesve që po zhvillonin fushata në SHBA nga fillimi i vitit 2020 deri në fund, megjithëse shitjet e reklamave ishin ende të vogla në krahasim me platformat e tjera kryesore. Kjo vazhdon të jetë rasti në vitin 2021. Në fakt, TikTok as nuk u shpalos në tabelën e fundit të eMarketer të të ardhurave nga reklamat amerikane, ku në vend të kësaj ai hyri në një kategori “Tjetër” me rrjete të tjera më të vogla sociale (si Tumblr), e cila, të kombinuara, pritet të arrijnë 1.3 miliardë dollarë në 2021.