Kuzhina e Jensen ishte një gënjeshtër: Nvidia zbulon të vërtetën për GTC 2021 gati 100% të rreme

foto

Nvidia iu drejtua TechRadar për të vënë në dukje se ndërsa forma trupore e Jensen mund të jetë dhënë, ishte vetëm Jensen Huang ai që po fliste:

“Përgjatë 14 sekondave të prezantimit të orës dhe 48 minutash – nga 1:02:41 në 1:02:55 – vetë Huang foli në fjalën kryesore,” lexohet tani në postimin e kompanisë, ndërsa Jensen e keni parë në një kuzhinë virtuale që mund të ketë qenë një model virtual, zëri që dëgjoni është në fakt Huang duke dhënë fjalën kryesore.*

Asgjë nuk është e vërtetë dhe çdo gjë është e mundur-kuzhina ikonike e CEO-s të Nvidia, Jensen Huang, ku ai paraqiti tre fjalime kryesore të epokës së pandemisë në 2020 dhe 2021-ishte pothuajse tërësisht e rreme, duke përfshirë edhe vetë Huang, gjatë fjalimit kryesor të kompanisë GTC 2021 në fillim të këtij viti dhe askush as që e ka vënë re.

Prezantimi virtual u krijua duke përdorur diçka të quajtur Nvidia Omniverse, një mjet bashkëpunimi multidisiplinar për krijimin e hapësirave virtuale të punës 3D.

Shumica e shikuesve nuk e kishin idenë sepse nuk e kishin parë Huangun e vërtetë duke folur nga kuzhina e tij e vërtetë derisa u publikua një dokumentar i ri nga Nvidia që detajonte përpjekjet që u bënë për të bërë atë prezantim.

Lajmi vjen si një tronditje për pothuajse të gjithë në industri, duke pasur parasysh se prezantimi virtual në Prill 2021 nuk ngriti dyshime në dhjetëra mijëra profesionistë të industrisë dhe shtypit që mbuluan ngjarjen. Omniverse e Nvidia ishte aq i mirë në rikrijimin e asaj që është bërë një skenë shumë e njohur.

Edhe Huang virtual, i veshur me xhaketën e tij të zezë prej lëkure, lundroi menjëherë pranë luginës së çuditshme gjatë prezantimit pa e kapur askush – një arritje vërtet e pabesueshme.

Në një postim në blog të Mërkurën, Nvidia foli për përvojën e rikrijimit të një hapësire për të cilën entuziastët e teknologjisë kanë krijuar një lidhje të vërtetë. “Kuzhina e Jensen” ishte një element kryesor pandemik për adhuruesit e pajisjeve kompjuterike të cilët ishin mësuar të shikonin apo edhe të ndiqnin shfaqje shumë më të mëdha.

“Demoja është mishërimi i asaj që përfaqëson GTC: Ajo kombinoi punën e ekipeve të AI “Deep Learning” dhe grafikës të NVIDIA me disa ekipe inxhinierike dhe ekipin krijues të jashtëzakonshëm të kompanisë,” tha kompania.

“Për të krijuar një Jensen virtual, ekipet bënë një skanim të plotë të fytyrës dhe trupit për të krijuar një model 3D, pastaj trajnuan një AI për të imituar gjestet dhe shprehjet e tij dhe aplikuan disa magji të AI për ta bërë klonin e tij realist.

“Digital Jensen më pas u soll në një kopje të kuzhinës së tij, e cila u dekonspirua për të zbuluar holodekun brenda Omniverse, duke befasuar auditorin dhe duke i bërë ata të pyesin se sa pjesa kryesore ishte e vërtetë, ose e interpretuar.”