Shikoni se sa e vogël është karta grafike e re e Nvidia

foto

Nuk ndodh shpesh në ditët e sotme që ne të rastisim një GPU që është komike e vogël, por ja ku jemi: Nvidia RTX A2000. It’sshtë e lezetshme për një kartë grafike të stacionit të punës, megjithëse një vështrim nën kapak dhe do ta kuptoni se është sepse kjo kartë kompakte është mjaft e lidhur ngushtë me GeForce RTX 3060.

E vlerësoj që nuk duket aq e vogël pa një pikë referimi për shkallën. Kjo është arsyeja pse ju me të vërtetë duhet të shikoni Richard Kerris, VP i zhvillimit të Omniverse në Nvidia, ta shfaqë atë në këtë njoftim SIGGRAPH.

Soshtë kaq e vogël dhe e bukur, dhe unë absolutisht e dua atë.

Megjithëse mund të duket si një lodër për fëmijë, kjo kartë grafike është në të vërtetë vetëm një prekje pas një RTX 3060 në specifikimet e saj, e cila nuk është një ngatërresë në terma GPU.

Kjo është vetëm një prekje nga numri bazë i RTX 3060, megjithëse do të dyshoja se A2000 do të funksiononte me shpejtësi shumë më të ngadalshme të orës për të goditur zarfin e tij mbresëlënës të energjisë 70W.

Dallimi i qartë midis të dyve është në VRAM. A2000 vjen me vetëm 6 GB GDDR6, e cila gjithashtu ka ECC, ose kod që korrigjon gabimet, për shkak se është një kartë Quadro e stacionit të punës. Ndërsa RTX 3060 vjen me 12 GB GDDR6, pa ECC.

Një kartë stacioni pune me më pak memorie sesa homologu i saj i lojërave? Kjo ndihet keq, por jam i sigurt se Nvidia ka arsyet e saj. Ato që definitivisht shkojnë më thellë se “ne donim RTX 3060 në një RX 6600 XT të AMD dhe RX 6700 XT”. Patjetër.

Por përsëri tek A2000, dhe më duhet të them që po e shijoj vërtet këtë qasje kompakte ndaj teknologjisë së kartave grafike. Unë dyshoj se lojtarët janë aq të etur për një kartë grafike me fuqi të ulët me një shasi kompakte, por ekziston një pjesë e imja që do të donte të shihte një kartë të vogël GeForce gati për një ndërtim jashtëzakonisht të vogël Mini-ITX.

Ka pasur disa karta kompakte, ose edhe pasive të serive 16 dhe seri 10 të GT gjatë viteve, por asgjë nuk jam në dijeni kur bëhet fjalë për gjeneratën Ampere. Ka ardhur koha që ka ndryshuar?

A2000 do të jetë në dispozicion në tetor nëse jeni në treg për një stacion pune të ri me madhësi të gishtit. Nuk ka asnjë informacion mbi çmimet, por unë pres që do t’ju kthejë pak më shumë sesa RTX 3060 prej $ 329.