Ora Holo është një orë e re e printuar 3D që tregon kohën duke përdorur një palë unaza

foto

Thjesht të shikosh një orë tradicionale analoge të varur në një mur diku u bë mjaft e mërzitshme për një përdorues të Instructables, kjo është pjesërisht arsyeja pse ata donin të krijonin një dizajn të ri në vend të tyre. Pajisja e tyre përdor pothuajse tërësisht komponentë të printuar në 3D që bashkohen për të formuar “Ora Holo”, pasi duket holografik me akrepat e saj lundrues të minutave dhe orëve.

Projekti Holo Clock filloi me një dizajn çuditërisht kompleks në programet CAD. Ka dy unaza që janë të veshura me dhëmbë që ulen të grumbulluar horizontalisht. Unaza e pasme është dora e minutës, dhe për shkak se ajo lëviz pothuajse drejtpërdrejt nga motori stepper, rrotullohet më shpejt. Akrepi i orës drejtohet nga një grup ingranazhesh që zvogëlojnë daljen e dhëmbëzave të dorës së minutës me një faktor 60, duke e bërë atë të kthehet me shpejtësinë e duhur.

Elektronika për orën është jashtëzakonisht e thjeshtë. Ai përdor një Arduino Uno me një grup prej katër telash dalës, së bashku me fuqinë dhe tokëzimin, për të kontrolluar një drejtues motorësh stepper ULN2003. Kjo, nga ana tjetër, prodhon rrymë në një motor stepper të përgjithshëm 5V që rrotullon ingranazhin e parë të vozitjes me një ritëm të njohur dhe të saktë për një kohë të qëndrueshme. Po kështu, kodi është gjithashtu i drejtpërdrejtë, pasi gjithçka që duhet të bëjë është të rrisë motorin në një sasi të caktuar në varësi të sa hapave kanë mbetur brenda lakut.