Ky është motori i parë fluturues në botë.

foto

Makinat fluturuese dhe njerëzit fluturues me “jetpack” janë në treg, kështu që pse të mos fluturoni motoçikleta?

Jetpack Aviation, sapo njoftoi një fluturim të suksesshëm testues të prototipit të motorit fluturues të drejtuar nga avionët. Performanca e parashikuar është e keqe, e vlefshme për Easy Rider, dhe më e mira nga të gjitha, kompania e Kalifornisë planifikon të prodhojë dy versione të konsumit për përdoruesit e përditshëm.

Speeder është një arritje inxhinierike që kërkoi nga Jetpack Aviation të shkruajë programin e tij softuerik të kontrollit të fluturimit për të monitoruar dhe rregulluar shtytjen. Përfitimi i asaj pune, i cili zgjati një vit e gjysmë, është një sistem intuitiv që funksionon si një motor tipik dhe stabilizon automatikisht makinën në fluturim. Mund të ngrihet dhe të ulet vertikalisht nga shumica e sipërfaqeve në hapësirën e zënë nga një makinë, dhe mund të programohet të fluturojë në mënyrë autonome.

“Ne mund të kemi një version ultra të lehtë [i cili nuk kërkon licencë piloti] gati brenda dy vjetësh dhe një version të kategorisë eksperimentale brenda gjashtë muajsh pas kësaj,” tha CEO i Jetpack Aviation David Mayman për Robb Report. “Versioni ultra i lehtë do të ishte i kufizuar në 60 mph (rregullat e FAA) dhe një kohë fluturimi prej 15 minutash. Versioni eksperimental do të kërkonte një licencë bazë të pilotit për të fluturuar. Shpejtësia e këtij versioni do të ishte afërsisht 250 mph me një kohë fluturimi prej rreth 35 minutash. ”

Megjithëse modeli origjinal parashikonte katër turbina (siç tregohet në imazhet që shoqërojnë këtë artikull), produkti përfundimtar do të ketë tetë, dy në çdo cep të biçikletës për të siguruar siguri nëpërmjet tepricës. Ata gjithashtu do të ofrojnë fuqi mbresëlënëse, duke lejuar që Speeder prej rreth 300 paund të mbajë 600 paund, një raport madhësi-ngarkesë që e veçon Speeder-in nga mjetet e tjera VTOL. Cikli i ajrit gjithashtu ka kontrolle dore, një ekran navigimi 12 inç dhe sistem radio.

Një version i përditësuar i prototipit Speeder 2.0 do t’i nënshtrohet testimit më intensiv këtë verë dhe vjeshtë para se të përfundojë ndërtimi. Testimi pritet të fillojë në fillim të vitit 2022. Për të gjitha operacionet e tij, përfshirë testimin e ardhshëm, Jetpack ka bërë një marrëveshje me Prometheus Fuels, Inc., për të përdorur karburantin neto të karbonit 100 për qind të asaj kompanie.

E ardhmja do të përfshijë gjithashtu versione komerciale për organizatat ushtarake dhe të sigurisë publike që kanë krahë të ndashëm për gamën më të madhe, ndarje magazinimi për të mbajtur retardant zjarri, personel dhe pajisje mjekësore, ose pasagjerë të lënduar.

JPA vë çmimin fillestar për versionet e konsumit në 381,000 dollarë. Ata tashmë kanë filluar të marrin para -porosi.