Lenovo nxjerr tabletin Chromebook me ekran OLED

foto

Javën e kaluar, patëm kënaqësinë të ndiqnim një ngjarje virtuale të shtypit të organizuar nga Lenovo. Ndërsa ne nuk prisnim shumë në rrugën e Chromebooks, unë isha relativisht i sigurt se hostet tanë të paktën do të përmendnin modelin e ri Jasper Lake që zbulova disa ditë më parë. Në fakt nuk u përmend asnjë laptop me rreze të mesme 15.6 but, por Lenovo nuk zhgënjeu. Me një kthesë të papritur, Lenovo lëshoi ​​një tabletë të re Chromebook që mund të jetë një nga pajisjet më unike që do të dalë nga viti 2021.

Krejt i ri Lenovo IdeaPad Duet Chromebook 5 bazohet në linjën popullore të Duet të Lenovo me atë që ata e përshkruajnë si një aplikues premium në hapësirën e tabletit Chrome OS. Mundësuar nga Snapdragon 7c (me sa duket, i njëjti version i gjetur brenda HP Chromebook x2 11), Dueti i ri vjen duke pasur disa përparësi shumë interesante për hapësirën e Chrome OS. Për fillestarët, kjo nuk është një tabletë e hollë e vogël. Jo, Lenovo ka prodhuar pajisjen e parë të shkëputshme prej 13.3 inç që ka drejtuar ndonjëherë sistemin operativ Chrome. Personalisht, është pak e madhe për të kënaqur shijen time për një tabletë, por kjo është një histori për një herë tjetër.

Madhësia e ekranit nuk është veçoria e vetme unike në ekranin e këtij Chromebook. Lenovo po përdor një panel OLED me 400 nit, i cili duhet të paraqesë disa përvoja të qarta dhe të qarta shikimi në pothuajse çdo mjedis. Paneli është certifikuar gjithashtu si Eyesafe Display dhe Lenovo deklaroi se eliminon deri në 70% të emetimeve të dëmshme të dritës blu për të mbrojtur sytë tuaj nga dëmtimet afatgjata.

Përveç kësaj, IdeaPad Duet 5 përmban dy porte USB Type C: një plus për çdo pajisje pavarësisht se sa e lëvizshme mund të jetë. Rasti i stilit folio në pjesën e pasme përmban një mbajtëse stilolapsi të çuditshëm që do të strehojë stilolapsin tuaj USI. Unë mendoj se është një ide e mirë për të mbajtur shënimin e stilolapsit tuaj, por unë personalisht shpresoj që të jetë e lëvizshme pasi rrallë vë në dispozicion një bojë dixhitale. Tableta ka katër altoparlantë dhe duke pasur parasysh madhësinë më të madhe të ekranit, duhet të ofrojë një ndarje të mirë stereo për sa kohë që altoparlantët nuk janë tarifa normale e Chromebook me të cilën jemi mësuar.