Talentja katërvjeçare e pianos nuk mori pjesë në Carnegie Hall sepse nuk mund të marrë një vaksinë Covid

foto

Çudia katërvjeçare e pianos Brigitte Xie nuk mund të bëjë debutimin e saj historik në Carnegie Hall, sepse ajo është shumë e re për të marrë një vaksinë kundër COVID-19.

Xie, e cila në moshën tre vjeçare fitoi çmimin e parë të Elite International Competition Music, e cila është mundësia për të luajtur në sallën e shenjtëruar, aktualisht është tetë vjet më i ri se personi më i ri që lejohet të ketë qasje në një vaksinë COVID-19 në SHBA. Dhe politika aktuale e Carnegie Hall është që të gjithë interpretuesit dhe vizitorët publikë duhet të vaksinohen për të marrë pjesë në vend.

“Ne kemi zhvilluar – dhe do të vazhdojmë të zhvillojmë – një shumëllojshmëri të protokolleve të sigurisë për audiencën, artistët, vizitorët, stafin dhe vullnetarët,” shkruan Carnegie Hall në faqen e saj të internetit.

“Para së gjithash, të gjithë që vijnë në Carnegie Hall do të duhet të tregojnë prova të vaksinimit të plotë kundër COVID-19 me një vaksinë të miratuar nga Organizata Botërore e Shëndetit në mënyrë që të hyjnë në ndërtesë.”

Pas suksesit të saj në konkurrim, Xie do të performonte në Carnegie muajin tjetër (Nëntor) si pjesë e Konkursit të Talenteve Ndërkombëtare të Muzikës Protégé American.

Mjerisht, ajo është shumë e re për të bërë histori për të qenë e re. Sidoqoftë, nuk e ka zbehur shumë shpirtin e saj.

“Ajo nuk di shumë për të qenë e sinqertë,” ka thënë mamaja e Brigitte, Nicole Sun. “Unë i them asaj” po zemër, ti fitove çmimin “dhe ajo ishte si” mirë, a mund të shkojmë në dyqanin e Disney tani? “

Brigitte e re, e cila është nga Ridgefield në Connecticut, filloi të mësonte planin vetëm gjashtë muaj para se të fitonte mundësinë e saj Carnegie Hall.

Tao Xie, babai i Brigitte, shpjegon, “Ne u përpoqëm ta argëtonim [dhe] ajo filloi të luante pak ndërsa ishte e mbërthyer në shtëpi gjatë pandemisë. Unë u befasova se sa shpejt ajo u bë mirë … Ishte e mahnitshme. “

“Ajo është vërtet e jashtëzakonshme,” tha mësuesja e pianos e Xie Felicia Feng Zhang. “Ajo dëgjon shumë mirë. Kur demonstroj, ajo me të vërtetë shikon atë që kam bërë dhe imiton mirë. “

“Pasi demonstroi një interes të fortë për muzikën, Brigitte filloi studimin e saj të pianos në moshën tre vjeçare me edukatoren kryesore të pianos Felicia Feng Zhang nga Greenwich,” shkruan Nicole Sun për vajzën e saj, në YouTube.

“Brigitte kënaqet duke marrë sfida të reja dhe duke mësuar pjesë të reja të pianos. Ajo luan piano me gëzim dhe vetëm pas tre muajsh studimi me Znj. Zhang, Brigitte filloi të marrë pjesë në gara të ndryshme të pianos me reputacion. “

Brigitte kishte planifikuar një Mozart të lezetshëm për Carnegie. Fatkeqësisht, për shkak të kërkesës aktuale të Hall që të gjithë interpretuesit të kenë vaksina COVID-19, performanca e Xie po shtyhet deri në vitin 2022.

“Ajo as nuk e di se çfarë është Carnegie Hall, por unë i them asaj” do të performosh para shumë njerëzve “dhe ajo dukej e emocionuar sepse i pëlqen të performojë,” thotë mamaja Nicole.

“Ajo nuk e di se çfarë të bëjë në të ardhmen. Si prind jam ende e hapur për gjithçka, nuk i them që ajo duhet të jetë një pianiste, unë jam ende e hapur dhe çfarëdo që ajo dëshiron të jetë është mirë. “

Tani për tani, pandemia mund të mbajë mbrapa mrekullinë e re, por nëse nuk do të ishte për mbyllje, ne kurrë nuk mund të kishim dëgjuar muzikën e saj të jashtëzakonshme në radhë të parë. Për këtë, ne mund të mbetemi mirënjohës.