Lojtari GTA 5 ndërton hartë mbresëlënëse gjeografike 3D të San Andreas

foto

Pavarësisht se u lëshua në vitin 2013, gati një dekadë më parë, Grand Theft Auto 5 po merr akoma rënie të rregullta të përmbajtjes përmes azhurnimeve për përbërësin e saj në internet, duke e mbajtur lojën të freskët për lojtarët veteranë. Midis kësaj, dhe modalitetit në internet të Red Dead Redemption 2, fansat e Rockstar po qetësohen vazhdimisht në rrugën drejt publikimit të ardhshëm të madh. Përmbajtja e bërë nga tifozët është gjithashtu një burim i vazhdueshëm argëtimi, me modalitete, serverë për lojëra me role dhe fanart që ndihmojnë edhe jetëgjatësinë e lojës.

GTA Online po fiton më shumë se sa mban për Rockstar dhe kompaninë mëmë Take-Two Interactive, duke fituar pothuajse një miliard dollarë vitin e kaluar në të ardhura; duke tejkaluar kështu titujt më të rinj si Animal Crossing: New Horizons dhe Cyberpunk 2077 me disa qindra milionë dollarë. Me Rockstar që nuk po nxiton të shkojë në GTA 6, tifozët kanë pasur tetë vjet të gjatë për të eksploruar cepat dhe skajet e San Andreas, përfshirë përmes serverëve të lojërave jashtëzakonisht të njohura. Në një ekspozitë veçanërisht unike të talentit, një tifoz ka treguar dashurinë e tij për Grand Theft Auto 5 duke rikrijuar tërësinë e San Andreas si një hartë gjeografike, duke përdorur printimin 3D dhe orë të panumërta të kohës së tij.

Dizajnuesi i Produkteve dhe Teknologu Krijues, Dom Riccobene, e njeh qytetin më mirë se shumica, pasi ka kaluar mbi 400 orë duke mbledhur me kujdes të dhëna dhe duke printuar 3D një kopje në shkallë të hartës së gjerë të lojtarëve të GTA 5. Sipas një interviste me Kotaku, Riccobene përdori “një skenar të personalizuar për të skanuar terrenin dhe ndërtesat”, siç kishte bërë me Red Dead Redemption 2 në të kaluarën, një proces që zgjati vetëm 100 orë. Duke përdorur “softuerë të hartës dhe hartografisë profesionale”, Riccobene vazhdoi detyrën e krijimit të hartës përmes një printeri 3D, me disa nga pjesët më komplekse të San Andreas që merr deri në 12 orë kohë printimi.

Vetëm për printim u desh Riccobene rreth 125 orë, me projektin e plotë, përfshirë mbledhjen e të dhënave, duke marrë mbi 400 orë nga fillimi në fund. Sigurisht një mënyrë më e mirë për të kaluar kohën sesa të ecësh nëpër qarqe, diçka që shumë lojtarë të GTA 5 po bëjnë kohët e fundit. Pavarësisht se Riccobene e përshkroi printimin 3D si projektin më “sfidues teknikisht” që ai ka punuar ndonjëherë, ai gjithashtu tha se ishte ndoshta më i këndshmi. Zakonisht duke punuar në skulptura malore, dhe madje edhe një krater marsian në bashkëpunim me Laboratorin e Shtytjes Jet të NASA -s, Riccobene ka pasur disa projekte interesante në të kaluarën, duke e bërë interesante që San Andreas i Grand Theft Auto kryesonte listën.

Të shohësh talentin e tifozëve të lojërave video është gjithmonë një kënaqësi, por mbledhja e përpiktë e të dhënave dhe përkushtimi i Riccobene për modelin e tij është veçanërisht mbresëlënës. Aftësia për të parë rrjedhën e punës të Riccobene përmes një sërë videosh të postuara në Twitter dhe Instagram të tij është gjithashtu interesante, duke dhënë një kuptim të fushës së projektit. Ai planifikon të merret më tej me hartën e Red Dead Redemption 2, dhe duke marrë parasysh sa kohë duhet për të ecur nëpër hartën e Red Dead Redemption 2, mund të zgjasë edhe më shumë për të përfunduar. Duke thënë këtë, mungesa e blloqeve të dendura të ndërtesave mund të bëjë një përvojë printimi më pak kohë; sido që të jetë, nuk ka dyshim se do të jetë jashtëzakonisht mbresëlënëse.