Mbi gjysma e përdoruesve aktual të Windows duan të insatlojnë Windows 11

foto

Një sondazh i kryer nga Windows Report me 11,097 pjesëmarrës ka zbuluar disa perceptime interesante publike rreth sistemit operativ Windows 11 të ardhshëm.

Sipas rezultateve, më shumë se gjysma e pjesëmarrësve po planifikojnë të azhurnojnë në sistemin e ri operativ në nisje, ndërsa pothuajse një e katërta e të anketuarve nuk kanë një laptop ose PC që plotëson kërkesat e larta minimale të harduerit për tu përmirësuar fare. Duket se edhe njerëzit janë të shqyer në dizajn, me 53% që votojnë në favor të pamjes së re, ndërsa 21% mendojnë se ngjan shumë me Windows 10, dhe 13% pranojnë se pamja e Windows 11 nuk është për shijen e tyre.

Sondazhi gjithashtu bën pyetje në lidhje me veçoritë e preferuara dhe pyeti njohurinë e pjesëmarrësit për komponentët e brendshëm të PC si çipat TPM (pasi një çështje e hershme në lidhje me pajtueshmërinë u gjurmua në një çështje TPM), megjithëse duket se sondazhi u është dërguar njerëzve që tashmë janë tifozë të (ose të paktën të njohur me) sistemin operativ Microsoft, me 51% të njerëzve në sondazh që janë anëtarë të Programit Windows Insider dhe 17% të tjerë të jo-anëtarëve tani planifikojnë të bashkohen me programin për të testuar Windows 11 para publikut të tij Nisja.

Ndër veçoritë më të parashikuara, menyja e përqendruar Start doli papritur në krye me 35%, e ndjekur nga mbështetja amtare për aplikacionet Android (26%) dhe Xbox Game Pass dhe Auto HDR duke fituar një kombinim të 13%të favorit të audiencës.

Interestingshtë interesante të shihen këto statistika, dhe numri i madh i përdoruesve që marrin pjesë sigurisht që i shton shumë peshë gjetjeve, por ne nuk do të shikonim shumë thellë në të. Jo sepse rezultatet e sondazhit janë të pasakta në asnjë mënyrë, por gjërat mund të ndryshojnë tani dhe ditën zyrtare të fillimit të Windows 11.

Me mbi gjysmën e pjesëmarrësve që janë gjithashtu anëtarë të Windows Insider Club, personat e anketuar janë tashmë tifozë të Microsoft dhe sistemeve të tij operative (ose të paktën të investuar në ekosistemin e Windows), mjaftueshëm për të ndihmuar me dëshirë të testojnë veçoritë dhe shërbimet eksperimentale.

Kjo nuk do të thotë që njerëzit nuk do të nxitojnë për të përmirësuar, por parashikimi i numrave për përqindje të azhurnimit në publikun e gjerë para ditës së lansimit duket pak i kotë nëse mbi gjysma e njerëzve të anketuar tashmë pëlqejnë Windows mjaftueshëm për të provuar tashmë shërbimin.

Ne nuk kemi nevojë të marrim parasysh as individët. Nuk ka gjasa që shumë organizata të mëdha të kërcejnë për të azhurnuar sistemet e tyre menjëherë nëse historia është ndonjë tregues. Ne raportuam vitin e kaluar se një në tre kompjuterë NHS ishte ende duke punuar me Windows 7 edhe pasi OS kishte arritur fazën e përfundimit të jetës, dhe Forbes raportoi në vitin 2019 se në mënyrë të ngjashme, një në tre biznese ende operonte me Windows XP.

Përdorimi i një sistemi operativ të vjetëruar mund të shkaktojë shkelje të rrezikshme të sigurisë, kështu që Microsoft ka një motiv të madh për të bindur përdoruesit komercialë dhe të biznesit të bëjnë hapin në Windows 11, por nuk ka gjasa që ne të shohim që njerëzit të lënë Windows 10 me kaq dëshirë. Sistemi operativ më i vjetër do të ketë mbështetje të vazhdueshme deri në vitin 2025, gjë që i jep Microsoft -it pak kohë për të bindur ata që janë në mëdyshje për të hipur në bord, por me kaq shumë shqetësime rreth gabimeve dhe përputhshmërisë me pajisjet e vjetra, nuk do të jetë e lehtë.