Messenger feston 10 vjetorin e tij me veçori të rejae

foto

Për të festuar përvjetorin e tij të 10-të, Messenger sot njoftoi një pjesë të vogël të veçorive të reja: lojëra sondazhi, efekte fjalësh, ndarje të kontakteve dhe dhurata për ditëlindje përmes Facebook Pay. Por përtej veçorive argëtuese, Facebook ka testuar një mënyrë për të shtuar thirrjet zanore dhe video në aplikacionin Facebook, në vend të Messenger.

“Ne po testojmë thirrje audio dhe video brenda përvojës së mesazheve në aplikacionin Facebook në mënyrë që njerëzit të mund të bëjnë dhe të marrin thirrje pavarësisht se cilin aplikacion po përdorin,” tha një përfaqësues nga Facebook për TechCrunch. “Kjo do t’u japë njerëzve në Facebook mënyra të lehta për t’u lidhur me komunitetet e tyre atje ku janë tashmë.”

Edhe pse më parë në historinë e Facebook, aplikacioni Messenger kishte funksionuar si një përvojë e pavarur, Facebook na thotë se tani ka filluar ta shohë Messenger më pak si një entitet më vete – më shumë një teknologji themelore që mund të ndihmojë në fuqizimin e shumë përvojave të reja që Facebook është tani duke u zhvilluar.

“Ne jemi fokusuar më shumë në përvojat në kohë reale-Shikoni së bashku, Dhomat, Dhomat me Audio Live-dhe ne kemi filluar të mendojmë për Messenger si një ind lidhës pavarësisht nga sipërfaqja,” na tha një zëdhënës i Facebook. “Ky është një test, por vizioni më i madh është që ne të zhbllokojmë përmbajtje dhe komunitete që mund të mos jenë të arritshme në Messenger, dhe se aplikacioni i Facebook do të bëhet më shumë për përvojat e përbashkëta në kohë reale,” shtuan ata.

Duke pasur parasysh lëvizjen e kompanisë në muajt e fundit për të integruar infrastrukturën e saj themelore të komunikimit, duhet të arsyetohet se Facebook do të shtonte përfundimisht më shumë pika kontakti për të hyrë në veçoritë e tij të reja të mundësuar nga Messenger brenda aplikacionit të desktopit, gjithashtu. Kur u pyet për koment në këtë pikë, zëdhënësi tha se kompania nuk kishte asnjë detaj për të ndarë në këtë kohë. Sidoqoftë, ata vunë re se testi është pjesë e vizionit më të gjerë të Facebook për të mundësuar më shumë përvoja në kohë reale në shërbimet e Facebook.

Pavarësisht integrimeve të reja, versioni i pavarur i Messenger nuk po largohet.

Facebook thotë se njerëzit që duan një përvojë më të plotë të mesazheve, thirrjeve audio dhe video ”duhet të vazhdojnë të përdorin Messenger.

Sa i përket prodhimit të sotëm të veçorive të reja – përfshirë sondazhet, efektet e fjalëve, ndarjen e kontakteve dhe të tjera – qëllimi është të festojmë aftësinë e Messenger për t’i mbajtur njerëzit në kontakt me familjen dhe miqtë e tyre.