Më shumë detaje mbi trenin hyperloop që mund të ndryshojë udhëtimin përgjithmonë

foto

Virgin Hyperloop ka zbuluar më shumë detaje mbi rrotullimin e saj në teknologjinë e trenit me vakum me shpejtësi 670 kilometra në orë të propozuar për herë të parë nga Elon Musk.

Në një video të re, kompania me qendër në Los Angeles ka treguar bishtajat e saj më të vogla, të cilat udhëtojnë nëpër tuba në autokolonë, duke u ndarë për të shkuar në destinacione të ndryshme.

Kompania shpreson që grupe të vogla pasagjerësh mund të shpërthejnë në destinacione me shpejtësi deri në 10 herë më të shpejtë se shërbimet normale hekurudhore.

Ai thotë se për shkak të mungesës së pjesëve lëvizëse, hiperloopi i tij është më i shpejtë se trenat maglev, dhe gjithashtu nuk jep asnjë kontribut në ndryshimin e klimës.

“Do të vendosë standardin për udhëtimet e shekullit 21 duke lidhur qytetet brenda pak minutash,” thotë Virgin Hyperloop.

“Sistemi ynë mund të lëvizë boshtet e pasagjerëve ose ngarkesave me shpejtësi mbi 1000 km/orë. Kjo është 3x më shpejt se hekurudha me shpejtësi të lartë dhe më shumë se 10x më shpejt se hekurudha tradicionale. “

Dimrin e kaluar, dy pasagjerë njerëz u përplasën përgjatë një tubi vakumi në një pod të hiperlopit.

Testi u zhvillua në sitin e testimit DevLoop të Virgin Hyperloop 500 metra në Las Vegas, ku kompania kishte kryer më parë mbi 400 teste të pabanuara.

Dy punonjës të Virgin udhëtuan përgjatë pistës së provës 1.500 metra në 15 sekonda me 107 kilometra në orë, tha kompania.

Automjeti i testit ka bërë më shumë se 400 udhëtime, por bashkëthemeluesi dhe shefi i teknologjisë Josh Giegel dhe drejtoresha e përvojës së udhëtarëve Sara Luchian ishin udhëtarët e tij të parë njerëzorë.

Giegel tha: “Kur filluam në një garazh mbi gjashtë vjet më parë, qëllimi ishte i thjeshtë – të transformohej mënyra e lëvizjes së njerëzve.”

“Sot, ne bëmë një hap gjigant drejt asaj ëndrre përfundimtare, jo vetëm për mua, por për të gjithë ne që po shikojmë drejt një hëne pikërisht këtu në Tokë.”

Disa kompani po zhvillojnë automjete të bazuara në teknologji, me Foster dhe Partnerët që synojnë zhvillimin e trenave të ngarkesave bazuar në teknologjinë.