TikTok zgjeron partneritetin me Shopify

foto

TikTok po kalon në tregtinë elektronike. Kompania njoftoi këtë mëngjes një partneritet të zgjeruar me platformën e tregtisë elektronike Shopify, si dhe një test pilot të TikTok Shopping midis tregtarëve të zgjedhur të Shopify në SHBA, Britani të Madhe dhe Kanada në javët në vazhdim.

Platforma e videove sociale së pari njoftoi planet e saj për partneritet me Shopify tetorin e kaluar, me prezantimin e mjeteve të reja që lejuan tregtarët e Shopify të krijojnë, drejtojnë dhe optimizojnë fushatat e tyre të marketingut TikTok direkt nga pulti i Shopify, si dhe integrimet e reja brenda TikTok For Menaxher i reklamave të biznesit.

Marrëveshja e zgjeruar e detajuar sot i çon gjërat një hap më tej. Së shpejti, tregtarët e Shopify me një llogari TikTok Për Biznes do të jenë në gjendje të shtojnë një skedë të re “Blerje” në profilet e tyre TikTok dhe të sinkronizojnë katalogët e tyre të produkteve për të krijuar mini-vitrina në profilin e tyre.

Kylie Jenner është ndër adoptuesit e hershëm të shërbimit të ri dhe do ta përdorë këtë veçori me markën e saj Kylie Cosmetics, e cila do të jetë e disponueshme për të blerë direkt në TikTok. Piloti është gjithashtu duke u zhvilluar me tregtarët e tjerë të Shopify në SHBA dhe Britani të Madhe, dhe do të dalë tek tregtarët në Kanada në javët në vazhdim. Tregtarët mund të kërkojnë të bashkohen me pilotin përmes kanalit TikTok të Shopify, vëren kompania.

Një aspekt tjetër i partneritetit të ri përfshin sjelljen në tregtarët e Shopify të lidhura me produktet që mund të përdoren për të etiketuar produktet në videot e tyre TikTok. Në këtë mënyrë, përdoruesit e TikTok do të jenë në gjendje të klikojnë produktin e etiketuar për t’u drejtuar në vitrinën e tregtarit për arkë.

“Krijuesit po hapin rrugën për një lloj të ri sipërmarrjeje ku përmbajtja, komuniteti dhe tregtia janë kryesore”, tha Harley Finkelstein, president i Shopify, në një deklaratë. “Duke mundësuar përvojat e reja të blerjeve brenda aplikacionit dhe zbulimin e produkteve në TikTok për herë të parë, Shopify po fuqizon ekonominë krijuese në një nga platformat sociale dhe argëtuese me rritjen më të shpejtë në botë. Ne jemi të ngazëllyer për të ndihmuar këtë brez të ardhshëm sipërmarrësish të lidhen me audiencën e tyre në më shumë mënyra – dhe me TikTok si një partner vizionar, “shtoi ai.

Shopify gjithashtu tha se ka një kërkesë në rritje midis tregtarëve për të punuar me TikTok, duke vënë në dukje se instalimet në kanalet e tregtisë shoqërore të Shopify u rritën me 76% nga shkurti 2020 deri në shkurt 2021.

TikTok ka zhvilluar në mënyrë të qëndrueshme veçoritë e tij të tregtisë elektronike gjatë viteve, me teste që përfshinin fillimin e Hashtag Challenge Plus në vitin 2019, i cili shtoi një komponent të blerë në një hashtag, duke i drejtuar shikuesit e videove të blejnë një faqe në internet nga brenda TikTok. Vitin e kaluar, markat si Levi shfrytëzuan butonat “Bli Tani” të TikTok që lejuan konsumatorët të bëjnë blerje përmes lidhjeve të postuara në TikTok. Dhe, përveç zbulimit fillestar të vjeshtës së kaluar të partneritetit Shopify, Walmart filloi të përdorë TikTok për ngjarjet e blerjeve drejtpërdrejt.

Në fillim të këtij viti, Bloomberg raportoi se TikTok po përgatiste një zgjerim më të madh në tregtinë elektronike në SHBA në 2021, i cili përfshinte aftësinë që përdoruesit të ndajnë lidhje me produktet, një program komisioni dhe blerje drejtpërdrejt, të gjitha në një përpjekje për të sfiduar Facebook. Më vonë ai vuri në dukje se testet e blerjeve brenda aplikacionit kishin filluar me disa marka në Evropë.

Qëllimi më i madh i TikTok me përmbajtje që mund të blihet në fund të fundit mund të jetë sfidimi i Facebook dhe Instagram, i cili gjithashtu ka investuar në blerjet në internet vitet e fundit me gjëra të tilla si Facebook dhe Instagram Shops, një skedë Shop të dedikuar në Instagram, pazar në Reels dhe më shumë.

Sidoqoftë, në TikTok Shopping, arka bëhet përmes Shopify – duke klikuar në vitrinë ose lidhjen e produktit brenda TikTok, përdoruesi drejtohet në faqen e internetit të tregtarit për të bërë blerjen dhe përfunduar transaksionin. Shopify fuqizon më pas transaksionin dhe pagesën. Në Instagram Shop, ndërkohë, blerja bëhet në vendlindje brenda aplikacionit dhe transaksionet përpunohen përmes Facebook Pay, e cila mund të duket më e lehtë për përdoruesin përfundimtar.

TikTok na tregon se planifikon të pilotojë këto zgjidhje të reja blerjeje në mesin e qindra tregtarëve të Shopify, përpara një lançimi më publik.