Mesazhet zanore të WhatsApp marrin një pamje të re

foto

Ndërfaqja e WhatsApp ka filluar të duket e vjetëruar, veçanërisht tani që Google ka njoftuar përsëritjen e fundit të udhëzimeve të saj të projektimit gjatë konferencës së saj të zhvilluesve, Material You. Por aplikacioni i mesazheve po bën rregullime të vogla këtu dhe atje për t’i mbajtur gjërat të freskëta, si opsionet e reja të temës së sfondit. Dhe siç u vërejt nga WABetaInfo, mesazhet zanore do të ndryshojnë më tej.

Pamja e re u aktivizua shkurtimisht në versionin e fundit beta të WhatsApp, versioni, v2.21.13.17, megjithëse duket se kompania e tërhoqi atë përmes një përditësimi nga ana e serverit ndërkohë. Sidoqoftë, disa pamje të ekranit ende na tregojnë se çfarë mund të presim. Shiriti i njohur i pastrimit hap rrugën për një pamje të formës së valës që mund t’ju ndihmojë të gjeni pjesët përkatëse të një mesazhi më lehtë, të ngjashme me Telegram, Facebook Messenger dhe iMessage. Sidoqoftë, një lexues raporton se format e valëve aktualisht e bëjnë të pamundur pastrimin mbrapa dhe përpara, duke ju detyruar të uleni gjatë gjithë regjistrimit çdo herë. Kjo mund të jetë arsyeja pse WhatsApp vendosi të tërheqë pamjen tani për tani.

WABetaInfo zbuloi një ndryshim tjetër të ndërfaqes në hyrje në një version të ardhshëm, ende të pa-lëshueshëm të Whatsapp. Kur dërgoni një mesazh zanor, do të shihni një pamje paraprake të formës së valës ndërsa flisni, e cila mund t’ju japë siguri se mikrofoni juaj po regjistron siç duhet atë që thoni. Ky është një përmirësim i mirëpritur sepse tani për tani, WhatsApp nuk ofron një matës vizual që ju tregon se sa me zë të lartë mikrofoni i telefonit tuaj po merr fjalët tuaja. Ndërsa kemi vetëm pamje vizuale të versionit iOS, WABetaInfo thotë se ndryshimi është gjithashtu në zhvillim për Android.

Siç u tha, WhatsApp ka çaktivizuar pamjen e re tani për tani, por nëse doni të jeni të parët në radhë për ndryshime si këto, sigurohuni që të kontrolloni rregullisht për ndërtimet e reja beta në APK Mirror. Beta e WhatsApp Play Store aktualisht është e mbushur, për fat të keq.

Sipas WABetaInfo, ndryshimet po përhapen gjerësisht tek përdoruesit në beta WhatsApp Android sot. Përveç shikimit të grafikës së formës së valës, përdoruesit mund ta dëgjojnë më lehtë një mesazh zanor para se ta dërgojnë duke shtypur butonin stop në qendër të ndërfaqes.

Nëse jeni anëtar i programit beta të WhatsApp në Dyqanin Play, duhet t’i shihni këto ndryshime gjatë dy ditëve të ardhshme. Aktualisht programi është në maksimum, por gjithmonë mund të gjeni aplikacionin më të fundit beta në APK Mirror.