‘Ndoshta’ Nvidia do të lëshojë një GPU GeForce që është më e shpejtë se RTX 3090 këtë vit

foto

Nvidia mund të shikojë një kartë grafike edhe më shumë përbindësh sesa karta e saj kryesore GeForce deri më sot, GeForce RTX 3090. Sipas cicërimave të fundit nga rrjedhësit, ekipi i gjelbër mund të jetë duke konsideruar një RTX 3090 Super me një numër maksimal të bërthamave dhe të funksionojë në shpejtësia maksimale e kujtesës.

Zhurmat e para të një karte të tillë vijnë nga Kopite7kimi dhe Greymon55, brenda një dite nga njëri -tjetri. Ata të dy raportojnë gjetje të ngjashme, edhe pse, Kopite7kimi ofron pak më shumë detaje se çfarë “ndoshta” në rrugë.

Me 10,752 CUDA Cores të raportuara, RTX 3090 Super do të fitonte vetëm një rritje të vogël prej 2.4% në numrin e bërthamës mbi RTX 3090. Kjo do të thotë, megjithatë, në kufirin e GPU GA102, konfigurimi i plotë 84 SM i të cilit është gjetur aktualisht në ndërmarrjet dhe kartat grafike të qendrës së të dhënave Nvidia A40 dhe RTX A6000.

Në teori, Nvidia tashmë do ta ketë këtë GPU në prodhim mjaft të lartë në Samsung, partneri i saj i shkritores për brezin Ampere, dhe kjo do të thotë se mund të ketë disa që është i gatshëm të ndajë me linjën GeForce për një rritje më të lartë. Dhe rreth një vit pas lansimit ju do të shpresonit që rendimentet e çipave GA102 do të ishin mjaft të forta saqë GPU -të e plota janë më të zakonshme edhe tani.

Interestshtë interesante, megjithatë, Kopite7kimi raporton se RTX 3090 Super nuk do të shfaqë ndërfaqen multi-GPU të Nvidia, NVLink. Lidhësi multi-GPU ishte gjetur më parë vetëm në RTX 3090 të të gjitha kartave grafike të serisë RTX 30, me arsyetimin se, si një ndërlidhje specifike për llogaritjet në krahasim me urën e vjetër të fokusuar në lojëra, RTX 3090 ishte duke iu drejtuar më shumë profesionistëve krijues sesa brigadës së lojërave.

Megjithëse, nëse Nvidia tani po heq plotësisht NVLink nga diapazoni i GeForce, ndoshta RTX 3090 Super i supozuar është thjesht një ofertë ultra entuziastë. Ose ndoshta edhe profesionistët krijues që kishin rënë 1,500 dollarë në një GPU të re nuk mund të sillnin veten për të blerë dy.

Në këtë pikë, mund të pyesni veten nëse RTX 3090 Super po sjell në tryezë me anë të përmirësimeve. Thuhet se gjithçka po ndodh në departamentin VRAM.

Konkretisht, përmirësime në shpejtësinë e kujtesës. Kartat grafike ekzistuese GDDR6X (karta të nivelit të lartë RTX 30) funksionojnë me 19.5 Gbps, ndërsa RTX 3090 Super thuhet se do të përdorë të gjithë 21 Gbps që prodhuesi i çipave të kujtesës, Micron, i vlerëson deri në modulet e tij të kujtesës GDDR6X.

Kjo nga ana tjetër do të rriste gjerësinë e brezit të kujtesës nga 936 GB/s me RTX 3090 në 1,008 GB/s, ose pak më shumë se një terabajt në sekondë, me RTX 3090 Super.

Në aspektin e lojërave, gjerësia e brezit të kujtesës 1TB/s është një gjë e mirë.

Por duket sikur rrisni kujtesën në shpejtësinë e saj maksimale të vlerësuar dhe rritja e lehtë e numrit të bërthamave do të rrisë në mënyrë drastike Fuqinë totale grafike (TGP) të kartës së përfolur në 450W ose më shumë. Kjo është potencialisht 100 W më e madhe se RTX 3090.

RTX 3090 Super është një propozim i egër, atëherë. Jo më pak sepse RTX 3090 tashmë ka një kontroll mjaft të fortë në kurorën e performancës në lojëra siç është.

Sidoqoftë, kjo nuk e ka ndalur kurrë një kompani të kartave grafike. Dhe mund të ketë një mori arsyesh për ekzistencën e një karte të tillë, duke përfshirë grumbullimin e më shumë parave nga silikoni GA102, mbajtjen e AMD-së në distancë, apo edhe një Super Refresh më të gjerë që mbulon më shumë nga grupi i serisë RTX 30.

Megjithëse, tani për tani, RTX 3090 Super nuk mund të jetë asgjë më shumë se një pikëpyetje në një spreadsheet në Nvidia HQ. Madje mund të fshihet nga librat deri tani, dhe ne vetëm tani po e kapim fjalën pas vdekjes. Ndoshta ka një peshë pas dy rrjedhësve që raportojnë kartën brenda një dite nga njëri -tjetri, por nuk është ndryshe nga një prodhues për të rregulluar planet me një monedhë.

Thjesht shikoni RTX 3080 Ti të përfolur, e cila ishte pak më ndryshe nga transporti RTX 3080 Ti që erdhi më vonë gjatë vitit. Ajo kartë ishte në dukje aq afër prodhimit saqë GPU -të u caktuan dhe madje u gdhendën gati për të.