Messenger përditëson bisedat e koduara me veçori të reja

foto

Messenger:
Sot, ne po prezantojmë opsionin për të bërë thirrje zanore dhe video të koduara nga njëri në tjetrin në Messenger, së bashku me kontrollet e përditësuara për zhdukjen e mesazheve. Njerëzit presin që aplikacionet e tyre të mesazheve të jenë të sigurta dhe private, dhe me këto veçori të reja, ne po u japim atyre më shumë kontroll mbi atë se sa private duan që të jenë thirrjet dhe bisedat e tyre.

Që nga viti 2016, ne kemi ofruar mundësinë për të siguruar bisedat tuaja tekstuale një-në-një me kriptim nga skaji në skaj. Vitin e kaluar, ne kemi parë një rritje të përdorimit të thirrjeve audio dhe video me më shumë se 150 milion video thirrje në ditë në Messenger. Tani po prezantojmë thirrjen në këtë mënyrë bisede, në mënyrë që të siguroni thirrjet tuaja audio dhe video me të njëjtën teknologji, nëse zgjidhni.

Kriptimi nga skaji në skaj përdoret tashmë gjerësisht nga aplikacione si WhatsApp për t’i mbajtur bisedat personale të sigurta nga hakerët dhe kriminelët. Po bëhet standard i industrisë dhe funksionon si kyç, ku vetëm ju dhe njerëzit në bisedë ose telefonatë keni qasje në bisedë. Përmbajtja e mesazheve dhe thirrjeve tuaja në një bisedë të koduar nga njëra anë në tjetrën mbrohet nga momenti që largohet nga pajisja juaj deri në momentin kur arrin pajisjen e marrësit. Kjo do të thotë që askush tjetër, përfshirë Facebook, nuk mund të shohë ose të dëgjojë atë që është dërguar ose thënë. Mbani në mend, mund të na raportoni një mesazh të koduar nga njëra anë në tjetrën nëse diçka nuk është në rregull.

Ne gjithashtu kemi përditësuar funksionin e mesazhit që skadon brenda bisedave tona të koduara nga njëra anë në tjetrën. Njerëzit jo gjithmonë duan ose kanë nevojë që mesazhet e tyre të qëndrojnë pranë dhe kontrollet e kohëmatësit lejojnë dikë të vendosë kur skadojnë mesazhet e tyre në bisedë. Ne e kemi përditësuar këtë cilësim për të ofruar më shumë mundësi që njerëzit në bisedë të zgjedhin sasinë e kohës para se të zhduken të gjitha mesazhet e reja, nga 5 sekonda deri në 24 orë.

Në javët e ardhshme, disa njerëz mund të kenë qasje në më shumë veçori testimi brenda këtyre bisedave të koduara plotësisht që u japin njerëzve privatësi dhe siguri më të madhe në bisedat e tyre.

 Ne do të fillojmë të testojmë kriptimin nga skaji në skaj për bisedat në grup, përfshirë thirrjet zanore dhe video, për miqtë dhe familjen që kanë tashmë një fije bisedë ekzistuese ose janë tashmë të lidhur. Ne gjithashtu do të fillojmë një test për kontrollet tuaja të shpërndarjes për të punuar me bisedat tuaja të koduara nga njëra anë në tjetrën. Në atë mënyrë, ju mund të parandaloni ndërveprimet e padëshiruara duke vendosur se kush mund të arrijë në listën tuaj të bisedave, kush shkon në dosjen e kërkesave tuaja dhe kush nuk mund t’ju dërgojë mesazhe fare.

Ne gjithashtu do të fillojmë një test të kufizuar me të rriturit në vende të caktuara që i lejon ata të zgjedhin mesazhe të koduara nga njëra anë në tjetrën dhe thirrje për biseda një për një në Instagram. Ngjashëm me atë se si funksionon Messenger sot, ju duhet të keni një bisedë ekzistuese ose të ndiqni njëri-tjetrin për të filluar një DM të koduar nga njëra anë në tjetrën. Si gjithmonë, ju mund të bllokoni dikë me të cilin nuk doni të flisni ose të na raportoni diçka nëse nuk duket e drejtë.