Sonos do të kenë një alternativë offline Alexa

foto

Sonos duket se po punon në një asistent zëri jashtë linje për gamën e altoparlantëve të tij inteligjentë – duke anashkaluar plotësisht nevojën për lidhje në internet – dhe mund të jetë pikërisht ajo për të cilën kanë nevojë përdoruesit.

Siç u vërejt nga Voicebot.AI, Sonos duket se ka dërguar sondazhe të përdoruesve për të vlerësuar, në një shkallë 1-10, nëse ata janë të interesuar në një “ofertë të mundshme të produktit të ri”-një që ofron kontrolle zëri jashtë linje.

Një fotografi e një sondazhi me email nga një përdorues i Reddit tregon detaje të “Sonos Voice Control”, i cili përshkruhet si një “kontroll i shpejtë, i lehtë dhe privat i krijuar për Sonos nga Sonos”.

Karakteristika përshkruhet si “e disponueshme në altoparlantët e zgjedhur me zë të Sonos (të pajtueshëm me S2)”. Aplikacioni partner Sonos S2 u lançua vitin e kaluar, duke sjellë mbështetje për audio Hi-Res dhe një ndërfaqe të re përdoruesi për ata që kontrollojnë altoparlantët e tyre pa tel me një celular, dhe është gjerësisht i disponueshëm në gamën e altoparlantëve të zgjuar të Sonos, që do të thotë se ky kontroll zëri jashtë linje tingëllon si mund të shfaqet në shumë pajisje audio brenda natës.

Me sa duket do të ishte në gjendje të “kapërcejë këngët, të rregullojë volumin dhe të kontrollojë nivelin e baterisë” në përgjigje të një komande “Hey Sonos”, me “asnjë audio të dërguar në re [ose] të dëgjuar nga askush” – duke dhënë funksionalitetin bazë për muzikën duke dëgjuar pa rreziqe të ndonjë shkelje të privatësisë, siç frikësohet shpesh nga ata me altoparlantë Alexa.

Ajo që është interesante është se Sonos Voice Control do të punonte së bashku me ndihmësin Amazon Alexa: “Përdorni Sonos Voice Control dhe Amazon Alexa në të njëjtin altoparlant. Thjesht kërkoni Sonos të luajë një këngë, pastaj kërkoni Alexa të kontrollojë motin.”

Duke pasur parasysh që Alexa kërkon një lidhje interneti, megjithatë, asistenti Sonos do të punonte akoma kur jeni jashtë linje – ideale për një altoparlant Bluetooth që është krijuar për t’u marrë me vete.

Shërbimet e transmetimit të muzikës si Spotify ju lejojnë të shkarkoni këngë dhe lista për dëgjim edhe jashtë linje, dhe të kesh një asistent zëri të lokalizuar që mund të lundrojë në kontrollet bazë të luajtjes dhe volumit për ju do të ishte një ndihmë e madhe.

Vlen të përmendet se sondazhi është duke u përpjekur qartë të vlerësojë nivelin e interesit për këtë asistent, gjë që sugjeron që veçoria mund të mos dalë me siguri. Por duke pasur parasysh avantazhet e një asistenti zëri jashtë linje – dhe lehtësinë e përdorimit dhe komoditetet e privatësisë që sjell – ne me siguri shpresojmë që të vijë në pajisjen Sonos relativisht shpejt.