Meta po teston pamje vetëm për anëtarët për platformën e saj sociale VR

foto

Meta po fillon të testojë pamje vetëm për anëtarët në Horizon Worlds, platformën e saj sociale VR, e cila do t’i lejojë njerëzit të ndërtojnë botë të kuruara për një komunitet të zgjedhur përdoruesish.

foto

Këto pamje vetëm për anëtarët do të ofrojnë diçka të mesme për krijuesit në platformë. Aktualisht mund të bësh pamje publike ku mund të shkojnë shumë njerëz, dhe kompania po teston gjithashtu ato që i quan hapësira personale, të cilat funksionojnë si një shtëpi private në VR, ku ke kontroll të rreptë se kush e viziton. Botët vetëm për anëtarët, nga ana tjetër, janë të kufizuara në 150 anëtarë dhe 25 vizitorë të njëkohshëm.

foto

Meta sugjeron se hapësirat e reja vetëm për anëtarët mund të jenë të dobishme për grupe si klubet e librave, grupet e lojërave, një vend për mbështetësit e krijuesve VIP ose një vend për t’u shoqëruar me miqtë. “Me kontroll të plotë se kush ka akses për të vizituar botët e tyre, krijuesit mund të ofrojnë vazhdimisht një përvojë pozitive ku njerëzit mund të krijojnë lidhje dhe të nxisin një komunitet të fortë dhe të lulëzuar,” shkruan Meta në një postim në blog që i atribuohet Oculus Blog. “Qëllimi ynë është të vendosim dizajnin në duart e krijuesve në mënyrë që ata të mund të krijojnë plotësisht përvojën që duan t’u ofrojnë të tjerëve. Për mua, kjo tingëllon si Grupet e Facebook ose serverët Discord, por për VR.

Fatkeqësisht, mund të mos keni ende akses në botët vetëm për anëtarët, pasi ato do të lansohen së pari në një beta të kufizuar me një “grup të vogël krijuesish të besuar”. Meta thotë se po e mban grupin e testimit të vogël për të “marrë reagime mbi dizajnin dhe moderimin e botëve vetëm për anëtarët, në mënyrë që të mund të përsërisim dhe përmirësojmë më tej produktin”.

Në postimin e saj në blog, Meta varrosi një informacion potencialisht të madh për të ardhmen e Horizon: ai do të jetë i disponueshëm në ueb dhe celular “së shpejti”. Ne e dimë se versionet e uebit dhe celular të Horizon ishin në punë, me celularin e planifikuar fillimisht të lëshohej diku vitin e kaluar. Por më vonë gjatë vitit, kompania hyri në një “bllokim cilësor” për ta bërë Horizon Worlds më të mirë, gjë që duket se ka vonuar lançimin në platformat e reja. Ne e kemi pyetur Metën nëse mund të ndajë detaje specifike në lidhje me publikimet në ueb dhe celular.

Nisja e Horizon Worlds në më shumë platforma do ta bëjë atë dukshëm më të aksesueshëm; për momentin, është ekskluzivisht i disponueshëm në kufjet Quest VR të Meta-s. Dhe veçoritë e reja të fundit si veçoritë më të mira të moderimit dhe një buton kërcimi më logjik tregojnë se Meta është e përkushtuar për ta bërë platformën më të mirë. Por do të duhet të jetë e shkëlqyeshme për të pasur sukses kundër hapësirave të tjera sociale virtuale të njohura si Roblox, dhe megjithëse nuk e di nëse Horizon Worlds është ende atje, të jesh në gjendje të krijosh një hapësirë vetëm për anëtarët për miqtë tuaj duket si një gjë e mirë. hap përpara.