Microsoft po bllokon kompjuterët Windows 11 ilegalë nga programi Windows Insider

foto

Kur Microsoft njoftoi fillimisht Windows 11, u zbulua shpejt se Microsoft kishte bërë disa ndryshime drastike në kërkesat e sistemit. Më e rëndësishmja, ekzistojnë disa kërkesa strikte mbi të cilat CPU -të mbështeten nga sistemi i ri operativ. Kur erdhi te testimi në Programin Windows Insider, megjithatë, firma Redmond nuk ishte aq e rreptë.

Ja si funksionoi. Nëse do të ishit në kanalin Dev para njoftimit, do t’ju lejohej të qëndroni deri sa të dalë Windows 11. Pasi të dalë, duhet të ktheheni në Windows 10 ose do të jeni në një gjendje të pambështetur, duke supozuar se kompjuteri juaj nuk është i përshtatshëm (padyshim, nëse kompjuteri juaj është i përshtatshëm, jeni mirë të shkoni). Për Insiderët e kanalit Beta, ata u hodhën nga kanali Beta dhe u vendosën në Preview Prezantimin për Testimin e Windows 10 21H2.

Tani, Microsoft ka filluar të nxjerrë kompjuterë të pambështetur nga kanali Dev i Programit Windows Insider. Nëse jeni në kanalin Dev dhe CPU -ja juaj nuk është në listën e mbështetur, ka të ngjarë të gjeni se duhet të ktheheni në Windows 10 në mënyrë që të vazhdoni të merrni përditësime.

Kalimi në kërkesat e reja të sistemit nuk ka qenë plotësisht i qetë, por ka një arsye të mirë që gjërat janë ashtu siç janë. Versionet e Windows 10 20H2, 21H1 dhe 21H2 janë të gjitha paketat e aktivizimit që bazohen në versionin 2004. Por që nga pranvera e vitit 2020, Microsoft ka lëshuar ende para -lëshime të krijuara në kanalin Dev, me asnjë nga ato veçori që aktualisht shpërndahen në Windows 10 Ato ndërtesa të para -lëshimit përfundimisht u bënë Windows 11.

Kjo do të thotë që kur Microsoft vendosi për kërkesat e reja të sistemit, ai duhej të mendonte një zgjidhje për të gjithë Windows Insiders që nuk do të kualifikoheshin për Windows 11, por tashmë po ekzekutonin para -lëshime. Në fund të fundit, ju nuk mund të jepni një azhurnim OTA nga build 20xxx në 19xxx. Rregulli i përgjithshëm është që nëse numri i ndërtimit zbret, duhet të bëni një rivendosje të fabrikës.

Për shkak të kësaj, kompania Redmond vendosi të lejojë Insiders në etiketën e kanalit Dev së bashku për testimin e Windows 11. Natyrisht, ata përdorues u përdorën për telemetri. Kur Microsoft tha se do të merrte parasysh procesorët Intel të gjeneratës së shtatë dhe AMD Zen për mbështetjen e Windows 11, ai duhej të shikonte të dhënat nga të gjithë Insajderët që ishin ende në gjendje të përdornin Windows 11. Kështu doli firma me statistikat duke thënë se Kompjuterat kishin një përvojë 99.8% pa përplasje, ndërsa kompjuterët e pambështetur kanë 52% më shumë aksidente (që në të vërtetë do të thotë vetëm se është një përvojë 99.7% pa përplasje).

Por tani, atij testimi i ka ardhur fundi. Nuk është kurrë argëtuese kur duhet të rivendosni kompjuterin tuaj, por ky është rreziku i Programit Insider.