Microsoft Teams hyn në garën metaverse me avatarë 3D dhe takime gjithëpërfshirëse

foto

Microsoft po hyn në garë për të ndërtuar një metaverse brenda Teams, vetëm disa ditë pasi Facebook u riemërua në Meta në një përpjekje për të ndërtuar hapësira virtuale si për konsumatorët ashtu edhe për bizneset. Microsoft po sjell Mesh, një platformë bashkëpunuese për përvojat virtuale, direkt në Microsoft Teams vitin e ardhshëm. Është pjesë e një përpjekjeje të madhe për të kombinuar realitetin e përzier të kompanisë dhe punën e HoloLens me takime dhe video thirrje në të cilat çdokush mund të marrë pjesë falë avatarëve të animuar.

Me njoftimin e sotëm, Microsoft dhe Meta duket se janë në një kurs përplasjeje për të konkurruar shumë në metaverse, veçanërisht për të ardhmen e punës.

Microsoft Mesh ndihej gjithmonë si e ardhmja e takimeve të Microsoft Teams dhe tani po fillon të jetë e gjallë në gjysmën e parë të 2022. Microsoft po ndërton përpjekjet si “Together Mode” dhe eksperimente të tjera për t’i bërë takimet më interaktive, pas muajsh njerëzish që punojnë nga në shtëpi dhe përshtatje me punën hibride.

“Ne u goditëm nga lodhja e takimit në botën virtuale,” shpjegon Nicole Herskowitz, menaxhere e përgjithshme për Microsoft Teams, në një intervistë me The Verge. “Pas 30 ose 40 minutash në një takim, ishte shumë e vështirë të qëndroje i angazhuar dhe i fokusuar.” Kjo lodhje fillestare e takimit çoi në modalitetin Together, dhe tani Microsoft shpreson se Mesh do të ndihmojë më tej në reduktimin e mbingarkesës njohëse të të qenit në video thirrje gjatë gjithë ditës.

Ekipet e Microsoft do të marrin avatarë të rinj 3D në një shtytje drejt një mjedisi metaverse dhe nuk do të keni nevojë të vendosni një kufje VR për t’i përdorur ato. Këta avatarë mund t’ju përfaqësojnë fjalë për fjalë si në takimet 2D ashtu edhe në 3D, kështu që ju mund të zgjidhni të keni një version të animuar të vetes nëse nuk keni dëshirë të ndizni kamerën tuaj të internetit.

“Nuk është binar, kështu që unë mund të zgjedh se si dua të shfaqem, qoftë video apo avatar, dhe ka një sërë opsionesh të personalizuara për të zgjedhur se si dëshironi të jeni të pranishëm në një takim,” thotë Katie Kelly, menaxherja kryesore e produktit. për Microsoft Mesh, në një intervistë me The Verge. “Ne jemi në gjendje të interpretojmë sinjalet tuaja vokale për të animuar atë avatar, kështu që ai ndihet i pranishëm dhe ndihet sikur është aty me ju.”

Microsoft do të përdorë AI për të dëgjuar zërin tuaj dhe më pas për të animuar avatarin tuaj. Nëse kaloni në një takim 3D më gjithëpërfshirës, ​​atëherë këto animacione do të përfshijnë gjithashtu ngritjen e duarve të avatarit tuaj kur shtypni opsionin ngre dorën ose animoni emoji rreth avatarit tuaj.

Hapësirat zhytëse janë me të vërtetë ato ku Microsoft e sheh këtë integrim Mesh si më të përdorshmin, veçanërisht në përpjekjet e tij për të ndërtuar një metaverse për bizneset. Microsoft parashikon hapësira virtuale brenda Teams ku njerëzit mund të lidhen dhe të shoqërohen me lojëra apo edhe të përdorin aplikacionet e Microsoft për të bashkëpunuar në projekte.

Këto mjedise virtuale padyshim që do të funksionojnë më mirë me një kufje VR ose AR, por ato do të jenë të hapura për këdo nëpër pajisje të shumta falë punës së avatarit të animuar. “Mendoj se gjëja që e ndan me të vërtetë mënyrën se si Microsoft po i afrohet metaverses dhe përvojat tona, fillon me përvojën njerëzore, kështu që ndjenja e pranisë, biseda me dikë, kontakti me sy dhe reagimet do të jenë të rëndësishme,” shpjegon Kelly.

Microsoft madje po ndërton mbështetje për përkthimin dhe transkriptimin, kështu që ju mund të jeni në gjendje të takoheni në një hapësirë virtuale të Ekipeve me një bashkëpunëtor nga e gjithë bota me më pak pengesa gjuhësore.

Premtimi është që Microsoft Teams do të jetë në gjendje të fillojë të përdorë këto hapësira virtuale dhe avatarë në gjysmën e parë të 2022. “Qëllimi është që deri në gjysmën e parë të vitit të ardhshëm, ju do të jeni në gjendje të shkoni në një hapësirë gjithëpërfshirëse dhe pastaj të jetë në gjendje të bashkëpunojë dhe të përdorë mjetet e Microsoft-it”, thotë Kelly.

Bizneset do të jenë në gjendje të ndërtojnë hapësirat e tyre virtuale, ose metaverset, brenda Teams. Kjo është diçka me të cilën Accenture ka eksperimentuar pasi krijoi kampusin e vet virtual për punonjësit përpara pandemisë. Kjo hapësirë ​​virtuale shpejt u bë e dobishme, pasi kompania e ka përdorur atë për të punësuar të rinj gjatë pandemisë.

Përpjekja e Microsoft për një metaverse brenda Teams vjen vetëm disa ditë pasi Facebook u riemërua në Meta si emri i kompanisë së tij. Meta po punon për koncepte shumë të ngjashme me Microsoft-in, të udhëhequr nga ideja e një avatari dixhital që ju përfaqëson në hapësirat virtuale. Divizioni i Reality Labs i Meta ka ndërtuar harduerë dhe softuer të konsumit, duke përfshirë kufjet Quest VR, dhe ka vënë në lojë vizionin e vet të punës në distancë duke përdorur realitetin e shtuar dhe virtual vitin e kaluar.

Microsoft dhe Meta do të konkurrojnë shumë në epokën metaverse. Është një zonë në të cilën Microsoft ka shpenzuar vite duke investuar, me punën e saj në HoloLens dhe blerjen e AltspaceVR. Sidoqoftë, Microsoft dhe Meta nuk janë vetëm. Shumë kompani kanë filluar të përdorin platforma si Spatial për të ofruar hapësira virtuale për ngjarje, takime dhe mundësi rrjetesh.

Meta ka miliarda përdorues të përditshëm në Facebook dhe Instagram për t’i shfrytëzuar për ambiciet e tij metaverse dhe Microsoft ka miliona përdorues të përditshëm të Teams dhe integrimin në Office për të provuar ta bëjë metaversen realitet për bizneset. Beteja metaverse për avatarët tuaj dixhital sapo ka filluar.