Mini-moduli i ri i Intel për videolojra

foto

Beast Canyon është përpjekja e katërt e Intel për të hartuar një kompjuter lojrash më kompakt nga sa mund të ëndërrojnë shumica e lojtarëve të ndërtojnë vetë, dhe paradoksalisht, është shasia më e madhe e Intel ende. Ashtu si Ghost Canyon e vitit të kaluar, po përpiqet të ndryshojë mënyrën e ndërtimit të mini-kompjuterëve me fishekët e tij Compute Element, i cili përmban një motherboard të miniaturizuar, CPU, memorie, ruajtje dhe porte që mund t’i ndërroni të gjitha menjëherë. Në atë mënyrë, ju mund të azhurnoni teorikisht të gjithë sistemin tuaj ashtu si do të përditësonit një kartë grafike, deri në futjen e tij në një slot PCI-Express. (Siç do ta shpjegoj, e vërteta mund të jetë pak më e komplikuar.)

Aty ku Ghost ishte një prizëm drejtkëndor i rrumbullakosur 5 litra që mezi i përshtatej një karte grafike të gjatë 8 inç, Bisha 8-litërshe e plotëson emrin e saj me hapësirë ​​për 12 inç të fuqisë GPU dhe një fuqi prej 650 vat 80+ Gold të përfshirë furnizim. Ishte e mjaftueshme për të më lejuar të përshtatem dhe fuqizoj mjaftueshëm një nga GPU -të më të fuqishme në treg, Nvidia GeForce RTX 3080 Ti Founder Edition, dhe merr menjëherë kreditin e lojrave të kësaj kutie përtej përpjekjeve të mëparshme të Intel.

Ajo dhomë dhe fuqi shtesë është e rëndësishme, sepse opsionet e azhurnimit për një kuti më të vogël 5 litra si Ghost nuk kanë qenë aq të nxehta. Ndërsa disa nga kartat më të fuqishme të Nvidia dhe AMD në vitet e mëparshme janë zvogëluar për t’u përshtatur me raste të vogla, grupi i fundit i GPU-ve të serive RTX 3000 dhe AMD 6000 kanë shkuar në drejtim të kundërt, me shumicën e OEM-ve që vendosin për karta të mëdha madje edhe në krahasim me vetë Themeluesin e Nvidia Botimet. Kontrolluar së fundmi, karta më e fuqishme që do t’i përshtatet Ghost është RTX 3060 Ti e EVGA, por Beast mund të mbajë praktikisht çdo kartë grafike me dy slota deri në një TDP 350W, e cila ndodh që të jetë aty ku RTX 3080 Ti del në krye gjithsesi

Kjo mund ta bëjë këtë kuti prej 8 litrash një nga PC-të më të vegjël të lojërave 4K që mund të blini – në standarde me një mostër para-prodhimi të Core i9-11900KB, unë pashë numrat e postimit të Beast brenda një guri të atyre kolegut tim Tom Warren e pa kur shqyrtoi 3080 Ti me desktopin e tij me madhësi të plotë. Unë nuk mund ta quaj artikullin e sotëm një rishikim të plotë pa shumë prova në një bord të plotë prodhimi, por bazuar në numrat që po shoh në lojëra kërkuese si Watch Dogs: Legion (i cili nuk arriti fare), shumica e titujve të tjerë duhet të kalojnë mesatarisht 60 korniza për sekondë në 4K me cilësimet maksimale pa raytracing.

Dhe ndërsa ju ndoshta mund të ndërtoni një platformë më të kënaqshme, më pak plastike dhe të ngarkuar me kafka me këllëfë butikë si 8,2-litra Louqe Ghost S1 dhe 7,2-litra Dan A4, shumica e pajisjeve të para-ndërtuara të lojërave të lojërave janë shumë më të mëdha, si Corsair 12-litër. Një. Ndoshta më e rëndësishmja, dyshoj se ndonjëri prej tyre nuk është aq i lehtë për të punuar brenda. (Unë e dua Ncase M1 timen 12,7 litra, por edhe ndonjëherë është një shtrydhje.)

Nuk është vetëm fakti që kartat modulare të Intel Compute Element ju lejojnë të ndërroni teorikisht një mori komponentësh në të njëjtën kohë. Paraqitja e brendshme gjithashtu ka kuptim. Në vend që të keni nevojë të rrotulloheni-pivotoni GPU-në tuaj brenda dhe jashtë sistemit (ose të hiqni fizikisht një pjesë të kornizës së brendshme, si Intel’s Ghost) ju mund të rrokullisni të gjithë pjesën e sipërme të Bishës, grupin e trefishtë të ventilatorit dhe të gjitha, për të lëvizur me lehtësi një kartë grafike me madhësi të plotë brenda dhe jashtë makinës. E gjithë kthesa e sipërme varet.

Bisha gjithashtu ka kabllo energjie me gjatësi të përsosur për furnizimin e saj plotësisht modular me energji SFX, kanale tela të veçanta për antenat e tij Wi-Fi dhe kabllot e ventilatorit që të shkojnë ashtu siç duhet, dhe vida me kapëset e tyre mbajtës (edhe pse jo të pajisur me pranverë) vida, si Fantazma). Nuk është ndërtimi më i bukur, brenda ose jashtë, por ka shumë shërbime. Gjithashtu, mund të fikni ndriçimin LED me një buton të dedikuar të harduerit në pjesën e poshtme.

Ashtu si NUC-të e mëparshme Intel, ka gjithashtu lidhje dhe zgjerueshmëri mbi mesataren. Portet përfshijnë tetë USB 3.1 me madhësi të plotë plus tituj shtesë brenda rastit, dy porte Thunderbolt 4, Ethernet 2.5Gbps, HDMI 2.0, një vend i kartës SD UHS-II, një fole audio 3.5 mm, Wi-Fi 6E dhe Bluetooth 5.2. Thjesht uroj që një nga ato portat USB-C të ishte në pjesën e përparme të kutisë për qasje më të lehtë.

Oh, dhe ka vend për 64 GB memorie DDR4 dhe katër lojëra elektronike M.2 të gjata për ruajtjen SSD të shkopit tuaj-tre lojëra elektronike M.2 2280 brenda modulit të llogaritjes dhe një slot të rrallë M.2 110 mm të gjatë me mbështetje Intel Optane pjesa e poshtme e çështjes. Dy prej tyre mund të bëjnë ruajtjen e PCIe NVMe Gen 4, dy të tjerat ofrojnë zgjedhjen tuaj të Gen 3 NVMe ose SATA 3. Gjithashtu, e gjithë shasia NUC është pesë lojëra elektronike PCIe në vend të katër, duke ju dhënë hapësirë ​​për një kartë shtesë me një slot – ose mbështjellësin e përfshirë të ventilatorit të CPU -së për ventilim më të mirë.

Përkundër gjithë kësaj mirësie, unë nuk jam shitur në Intel’s Beast, dhe kjo vjen nga tre gjëra: 1) Unë jam një tregtar i lirë që e di se në përgjithësi mund të marr më shumë për paratë e mia nëse nuk e mbyll veten në një markë të vetme , 2) gjetja e ndonjë karte grafike është një ushtrim për zhgënjimin tani, aq më pak një vend i dyfishtë, dhe 3) Unë ende nuk i besoj Intel-it, ose askujt, që të vazhdojë të pompojë module për aq kohë sa unë do të doja azhurnoni një kompjuter të tillë.