Windows 11 tani ka lëshimin e tij të parë beta

foto

Microsoft ka lëshuar beta -në e parë të Windows 11, në dispozicion për ata që janë regjistruar në Programin e tij Windows Insider. Deri më sot, marrja e qasjes në Windows 11 nënkuptonte instalimin e pamjes paraprake të Dev, për të cilën Microsoft thotë se është për “përdorues shumë teknikë” pasi ka “skaje të ashpra”. Sipas Microsoft, lëshimi beta është më pak i paqëndrueshëm, me ndërtimet që vërtetohen nga Microsoft (megjithëse është akoma ndoshta diçka që do të dëshironi të instaloni në një makinë provë ose ndarje të dytë).

Sigurisht, për të instaluar beta do t’ju duhet një kompjuter i pajtueshëm. Të kuptosh nëse pajisja juaj do të funksionojë me versionin e ardhshëm të Windows ka qenë jashtëzakonisht e ndërlikuar të përcaktohej, por artikulli i Microsoft në lidhje me përgatitjen për Insider builds i drejton njerëzit në faqen e tij të kërkesave të sistemit. Kompania ka thënë se do t’i kushtojë vëmendje se sa mirë funksionojnë CPU -të e Gjeneratës së 7 -të Intel dhe AMD Zen 1 gjatë periudhës së testimit, kështu që është e mundur që atyre sistemeve t’u lejohet të ekzekutojnë beta -n, por jo lëshimin përfundimtar.

Lëshimi beta është gjithashtu një lajm i mirë për ata prej nesh që instaluan vrojtimin Dev për të marrë në duart tona Windows 11 sa më shpejt të jetë e mundur, por në fakt nuk duhet të jeni në skajin e gjakderdhjes (lexo: buggy). Nëse ju, si unë, jeni në këtë situatë, mund të kaloni në kanalin Beta duke shkuar te Cilësimet> Përditësimi i Windows> Programi Windows Insider, pastaj duke klikuar mbi Zgjidhni Cilësimet tuaja të Insajderit.

Zakonisht kalimi nga Dev në Beta kërkon një riinstalim të plotë të OS, por sipas llogarisë së Windows Insider në Twitter, do të jetë e mundur të bëhet në vend për një “periudhë të shkurtër kohe”. Probablyshtë ndoshta më mirë të merresh me këtë sa më shpejt që të mundesh nëse nuk ke nevojë të qëndrosh në kanalin Dev. Unë e kam provuar vetë, dhe kalimi në kanalin Beta kërkonte vetëm një reboot të shpejtë – një çmim i vogël për të paguar për atë që shpresojmë që të jetë lundrimi më i butë deri në daljen aktuale.

Për ata që ende përdorin Windows 10, por janë mjaft aventurierë për t’u bashkuar me beta, mund të regjistroheni për programin beta të Microsoft këtu. Sigurisht, ndërsa Microsoft thotë se lëshimet e Beta Channel janë më të qëndrueshme sesa ato të Dev Channel, ato janë përsëri beta. Ka të ngjarë të ketë defekte, dështime dhe veçori të munguara – Microsoft madje ka një listë të tërë të çështjeve aktuale në postimin e saj në blog