Motorola mund të jetë e para që lëshon një telefon 200 MP

foto

Në shtator, Samsung njoftoi sensorin e parë të smartfonit 200 MP dhe ka shumë pak gjasa që flamuri i ardhshëm i kompanisë, Galaxy S22 Ultra, të përdorë njësinë. Me sa duket, kompania koreano-jugore nuk po nxiton të nxjerrë celularin e parë në botë me sensor 200MP dhe nderi nuk do t’i shkojë as Xiaomi-t.

Ky këshill vjen nga informuesi Ice Universe, i cili gjithashtu shton se Xiaomi do të jetë i pari që do të nxjerrë një smartphone 200MP, diku në gjysmën e dytë të vitit 2022. Më parë besohej se seria e ardhshme Xiaomi 12 do të ishte e para që do të kishte një sensor 200MP , por raportet e reja pretendojnë se modeli kryesor do të përdorë një kamerë kryesore 50 MP.

Nëse Xiaomi planifikon të nxjerrë në treg një telefon me një aparat fotografik 200 MP në gjysmën e dytë të 2022, Motorola ka të ngjarë të lëshojë celularin e saj 200 MP diku para kësaj. Nuk ka gjasa të jetë Moto Edge X, për të cilin thashethemet supozohet se do të jetë celulari i parë që do të shfaqë çipin e ardhshëm kryesor të Qualcomm, Snapdragon 8 Gen1 dhe do të ketë një konfigurim të trefishtë të kamerës me një kamerë kryesore 50 MP. Motorola tashmë ka filluar ta ngacmojë telefonin dhe duket se beson se do të jetë një nga telefonat e saj më të mirë dhe do të tejkalojë pritshmëritë.

Duke marrë parasysh që Moto Edge X do të dalë globalisht në fillim të vitit 2022, pyesim veten nëse pajisja e përfolur 200 MP do të shpallet në tremujorin e dytë të 2022.

Sa i përket Samsung, megjithëse flamuri i ardhshëm i palosshëm i kompanisë thuhet se do të vijë me kamera më të mira se gjenerata aktuale, nuk ka gjasa të marrë sensorin 200 MP. Në vend të kësaj, Galaxy S23 me sa duket do të jetë telefoni i parë i kompanisë që do të ketë një kamerë 200MP.