Shfaqja televizive e përfolur me efekt masiv u kritikua nga ish shkrimtari kryesor i BioWare, dhe ai ka një pikë

foto

Dje u shfaqën thashetheme se Amazon, i nxehtë për suksesin e serialit të tyre të ri Wheel of Time, po synon të futet në fantashkencë me një seri Mass Effect dhe reagimi i fansave ka qenë i përzier. Disa janë disa të emocionuar, disa janë skeptikë dhe çuditërisht, një ish-kryetar i BioWare është në kampin e fundit. David Gaider ka punuar kryesisht në serinë Dragon Age ndërsa ishte në BioWare, por komentet e tij të fundit në Twitter vlejnë për të gjitha ekskluzivitetet e BioWare dhe me të vërtetë prehen në thelbin e arsyes pse përshtatjet e lojërave video funksionojnë kaq rrallë…

Epo, nuk mund të debatoj me asnjërën prej tyre! Përsëri, ajo që thotë Gaider zbatohet pak a shumë për çdo përshtatje të lojërave video – me pak përjashtime, botët e tyre thjesht shpërbëhen pa angazhim të drejtpërdrejtë nga lojtari. A ka ndonjë mënyrë për të bërë një shfaqje televizive bindëse Mass Effect? Sigurisht, por do të duhet të kalojë pengesën “Më mirë të luaj vetëm Mass Effect” si çdo përshtatje e lojërave video.