Musk thotë se Tesla Cybertruck do vonohet përsëri

foto

Ky vit është një makth për prodhuesit e automjeteve që shpresojnë të nxjerrin produkte të reja në treg. Tesla është padyshim një prej tyre, megjithëse viti 2021 i tij mund të ketë qenë më i rëndë se shumica.

Prodhuesi i automjeteve, i drejtuar nga Elon Musk, është detyruar të ndryshojë afatet kohore të prodhimit të tij disa herë në përgjigje të pandemisë dhe mungesës së dëmtuar të mikroçipit global.

Tani, raportet nga një takim i kompanisë sugjerojnë se një nga produktet e tij më të pritura, Cybertruck, mund të rrëshqasë më shumë nga sa mendohej më parë.

Gjatë takimit me të gjithë duart, Musk thuhet se tha, “prodhimi fillon në fund të vitit 2022 dhe prodhimi vëllimor në 2023.”

Ky është një ndryshim tjetër për Cybertruck pasi Tesla transferoi zyrtarisht datat e prodhimit dhe dorëzimit të tij në 2022, përsëri në gusht. Komentet e Musk në Tesla AI Day vetëm i shtuan lëvizjes zyrtare të prodhuesit të automobilave, pasi ai tha se pajisjet e gjeneratës tjetër Autopilot do të debutonin me kamionin në “rreth një vit apo më shumë”.

Pavarësisht diskutimit të vonesave, Musk tha gjithashtu se Cybertruck është një “projekt i veçantë”, duke vazhduar se do të jetë pothuajse si një “gabim në Matrix”.

Çfarëdo që të thotë, është e qartë se kamioni është afër dhe i dashur për zemrën e Musk. It’sshtë gjithashtu e qartë se Cybertruck do të jetë një mrekulli moderne dhe se Tesla është serioze për ta bërë atë të dallohet nga automjetet e tjera.

Pajisjet Autopilot të gjeneratës së ardhshme dhe një çmim i arsyeshëm-sipas standardeve të Tesla-do ta bëjnë këtë.

Lajmi për takimin e Muskut me të gjithë duart dhe vonesat në Cybertruck vjen vetëm një ditë pasi CEO konfirmoi dështimet për një automjet tjetër Tesla.

Duke postuar në një përgjigje, Musk deklaroi se dërgesat Roadster do të ndodhnin në vitin 2023 – më vonë se sa pritej – por vetëm nëse viti 2022 nuk do të ishte “mega dramë”.

Sfidat e zinxhirit të furnizimit kanë pllakosur të gjithë industrinë e automobilave, përfshirë Tesla, duke bërë që Musk të vërejë se “nuk do të kishte rëndësi nëse do të kishim 17 produkte të reja, pasi asnjë nuk do të dërgohej”.