Më në fund mund të ruani çdo lloj skedari në Google Drive

foto

Karakteristika për të ruajtur çdo lloj skedari në klientin e uebit të Google Drive u vu në dispozicion të përdoruesve të G-Suite dy vjet më parë. Ky version beta kaloi nëpër shumë vështirësi gjatë fazës së testimit, të cilat e mbajtën atë nga publiku gjatë gjithë kësaj kohe. Tani, kjo veçori është më në fund e disponueshme për të gjithë.

Sapo kjo veçori e re të arrijë tek ju, do të keni mundësi të shënoni thjesht dokumente të ndryshme në Google Drive tuaj me një status jashtë linje. Ju gjithashtu do të jeni në gjendje ta bëni këtë direkt nga shfletuesi i internetit, kështu që nuk do të keni nevojë të shkarkoni dokumentin së pari ose të përdorni veçoritë e desktopit të Google.

Ndërsa produktet e brendshme të Google si Docs, Sheets dhe Slides tashmë mbështetën shikimin jashtë linje, llojet e tjera të skedarëve si pdf dhe imazhet nuk ishin. Kjo ka ndryshuar, dhe tani ju gjithashtu mund t’i shihni këto skedarë jo-amtare të Google jashtë linje në Google Drive.

Procesi i shënimit të skedarëve të disponueshëm jashtë linje është shumë i thjeshtë. Thjesht klikoni me të djathtën në skedarët përkatës dhe më pas aktivizoni çelësin “E disponueshme jashtë linje”. Nëse i hapni këto skedarë jashtë linje, të gjitha dokumentet jo-amtare do të hapen me aplikacionet e tyre përkatëse. Për shembull, pdf do të hapen me shikuesin tuaj të instaluar të pdf.

Disa prej jush mund të mendojnë se kjo nuk është asgjë e re? Epo, disa përdorues të Google Chrome kanë pasur tashmë një veçori të ngjashme në dispozicion për muajt e fundit. Ky funksion në Chrome është i disponueshëm direkt nga shfletuesi.

Ky funksion tani po shpërndahet për të gjithë përdoruesit, përfshirë Workspace, G-Suite dhe përdoruesit personal. Ndërsa disa mund të fillojnë të shohin funksionin brenda ditëve të ardhshme, mund të duhen deri në 15 ditë për tu shfaqur plotësisht.

Niceshtë mirë të shohësh që kjo veçori po vjen tek të gjithë përdoruesit e Google Drive më në fund. Definitelyshtë padyshim një veçori e vogël e dobishme për të qenë tani në gjendje të kesh qasje në më shumë lloje skedarësh jashtë linje me Drive. Edhe pse mund të duket se është një gjë e vogël, të jesh në gjendje të kesh qasje në skedarë të caktuar jashtë linje është kritike, veçanërisht me gjithnjë e më shumë njerëz që punojnë në distancë. Mezi pres të përdor këto aftësi me skedarët e mi.