Një peshk brenda një kandili të tejdukshëm

foto

Një kandil deti i ngordhur që kohët e fundit doli në një plazh në Britani të Madhe tregon vaktin e tij të fundit-një peshk i tërë dhe me pamje mjaft të habitur-përmes kambanës së tij të tejdukshme.

Pelteja është një kandil deti busull (Chrysaora hysoscella), e quajtur për shenjat e saj ngjyrë kafe, në formë V që duken si linjat në një busull. Peshku i mitur brenda nuk është identifikuar ende.

Fotografi lokal Ian Watkin e pa pikën e çuditshme gjatë shëtitjes së qenit të tij në mëngjes pranë Padstow në Cornwall më 4 gusht, sipas The Daily Mail. “Nuk është diçka që shihni çdo ditë,” tha ai.

Dihet se peshqit e vegjël kërkojnë strehim brenda tentakulave të kandil deti. Sidoqoftë, mbrojtësi u bë grabitqar për këtë peshk të veçantë, pasi ekspertët mendojnë se ai ishte kafshuar deri në vdekje nga pelte dhe do të ishte tretur ngadalë në stomakun e tij rudimentar, i njohur si koelenteron, nëse pelte nuk do të ishte larë në breg, sipas Cornwall Wildlife Besim.

“Shpesh kandil deti përdoren si çerdhe nga peshqit e vegjël pasi fshihen midis tentakulave të tyre për mbrojtje nga grabitqarët,” tha Cornwall Wildlife Trust në një postim në Facebook. “Fatkeqësisht, kjo duket se është pickuar dhe është bërë drekë për busullën.”

Kandil deti busull rritet deri në 30 centimetra në diametër dhe zakonisht vërehet në ujërat britanike midis majit dhe tetorit. Ata ushqehen me peshq të vegjël dhe gaforre, si dhe kandil deti të tjerë, dhe pickimi i tyre mund të jetë shumë i dhimbshëm, por jo vdekjeprurës për njerëzit, sipas Trustit të Wildlife Cornwall.

Fotografia unike u bë rastësisht gjatë Javës Kombëtare të Detit, një iniciativë e krijuar nga Wildlife Trusts-një grup i grupeve rajonale të ruajtjes në Mbretërinë e Bashkuar-për të nxjerrë në pah jetën unike detare rreth bregdetit britanik.