Një Tesla Model S dogji shtëpinë e dikujt

foto

Një reagim zinxhir ndodhi në shtëpinë e Yogi dhe Carolyn Vindum ndërsa ata flinin. Më konkretisht, Tesla Model S e çiftit mori flakë. Një zjarr i cili u përhap në EV -në tjetër të tyre. Zjarri i mëvonshëm dogji shtëpinë e Vindum. Për më tepër, zjarri thekson me dhimbje një shqetësim në rritje në numrin e zjarreve të automjeteve elektrike. Arlyshtë e qartë se ka disa çështje që prodhuesit e EV duhet të adresojnë në lidhje me sigurinë, si dhe çështje me infrastrukturën dhe kapacitetin e ngarkimit që qytetet duhet të shqyrtojnë në shtëpitë e tyre.

Sipas Washington Post, Yogi Vindum mori një njoftim nga aplikacioni Tesla i dërguar në iPhone të tij ndërsa ai flinte. Tesla Model S i tij i tha se kishte një problem. Padyshim, aplikacioni është një gjë e dobishme. Ajo u tregon pronarëve shumë për automjetin e tyre, përfshirë çdo problem me karikimin dhe sa ngarkim duhet bërë. Por, për shkak se Vindum ishte në gjumë, ai nuk e pa atë njoftim.

Pak çaste më vonë, garazhi i tyre u dogj. Vindum dhe gruaja e tij fjetën në një pjesë tjetër të shtëpisë, fatmirësisht, dhe ai tha se “nëse do të kishim jetuar lart në këtë shtëpi, do të kishim vdekur”. Washington Post gjithashtu deklaroi se një inspektim zjarri zbuloi se sistemi i menaxhimit termik të Tesla Model S mund të ishte shkaku. Inspektimi gjithashtu përmendi një defekt në sistemin elektrik të shtëpisë si një shkak të mundshëm.