Realiteti i augmentuar po vjen edhe në veshët tuaj

foto

Për sipërmarrësin Jonathan Wegener, ishte një kulm i ngjarjeve që e çuan atë të ndërtonte një aplikacion të ri që kërkon AirPods të përbashkët. Në fillim të viteve 2010, kur Wegener po ndërtonte aplikacionin e kujtesës TimeHop, ai gjithashtu po gërmonte Eksperimentet Mp3 të Improv Everywhere në Nju Jork, një “përvojë audio pjesëmarrëse” që dha udhëzime të koordinuara të lëvizjes për mijëra njerëz që mbanin kufje. Ai e konsideroi Eksperimentin Mp3 “mahnitës”,: Një zë që pëshpërit në veshin tuaj, një ndjenjë miqësie me të huajt ndërsa merrni pjesë në të njëjtën shfaqje publike.

Pastaj, disa vjet më vonë, AirPods të Apple dolën dhe Wegener, si miliona të tjerë, u mahnit nga audio pa mundim, pa tel që ofruan. Ai shikoi dy miq në Greqi, një çift, ndanë një palë AirPods në mënyrë që ata të mund të dëgjonin muzikë së bashku.

Kështu ai filloi të ndërtojë shpikjen e tij të radhës: PairPlay, një lojë e zgjuar nëse është e qartë në “AirPlay” të Apple. Ajo është një aplikacion iOS që udhëzon partnerët, miqtë ose fëmijët përmes skenarëve të imagjinuar brenda shtëpive të tyre. Është pjesë e një tendence më të madhe në të cilën sipërmarrësit e fokusuar në audio po përfitojnë nga një stuhi e përsosur e teknologjisë-nga përpunuesit gjithnjë e më të sofistikuar tek sensorët që përcjellin lëvizjet e njerëzve në pajisjet personale që mund të japin tinguj jashtëzakonisht të mirë.

Në PairPlay, një zë u thotë njerëzve të përballen me partnerin e tyre AirPod dhe më pas jep dy versione të ndryshme të një skenari, një në secilën kufje. Ka një seri episodesh, më shumë të ngjashme me skenat sesa podkastet e shkarkueshme. Në një episod, njëri nga pjesëmarrësit kthehet në një robot. Në një seri tjetër episodesh, të dy bëhen agjentë sekretë. Një tjetër simulon një apokalips mumje, duke i nxitur lojtarët të garojnë nëpër shtëpi, të mbyllin dritaret dhe të gjejnë vende të fshehura, gjatë gjithë kohës duke mos ditur nëse personi tjetër është “infektuar”.

PairPlay është falas për tu shkarkuar dhe e gjithë përmbajtja është falas. Për tani. Është e lehtë të shihet se si kompania mund të ofrojë përmbajtje abonimi në linjë. Është i disponueshëm vetëm në anglisht, dhe për fat të keq për njerëzit me vështirësi në dëgjim, nuk ka vërtet çdo veçori të qasshmërisë, të tilla si titrat, të integruara në aplikacion.

Ndërsa versioni aktual është i dizajnuar për argëtim, Wegener ka grumbulluar disa ide edhe rreth aplikacioneve të ndërmarrjeve, si një aplikacion PairPlay që ju merr përmes lojërave të roleve në zyrë si pjesë e trajnimit të ngacmimit në vendin e punës. Tani për tani, fillimi me pesë persona ka mbledhur një sasi të pazbuluar fondesh nga disa emra të guximshëm të Silicon Valley, përfshirë themeluesit e YouTube, Tumblr, Oculus, Venmo, GroupMe dhe EventBrite.

Wegener mendon se ekziston një treg në zhvillim për aplikacionet që përfitojnë nga një platformë e madhe e kufjeve të vogla. Në mënyrë të veçantë, aplikacionet që rrisin mjedisin e botës reale, mënyrën se si krijuesit e aplikacioneve AR po ndërtojnë shtresa ose “lente” për ekranet e telefonit dhe syzet inteligjente. (Wegener gjithashtu ka punuar si stilist për Snap.) “Ne në thelb e konsiderojmë këtë AR pa ekran,” thotë Wegener. “Experienceshtë një përvojë shumë më bindëse sesa të mbash një ekran para syve të tu dhe të pretendosh se ka një përbindësh në dyshemenë tënde. Ne duam të punojmë brenda atij kufizimi, ‘Në rregull, hiqni telefonin tuaj dhe luani me partnerin tuaj dhe përdorni imagjinatën tuaj.’ ”