OpenAI kategorikisht nuk pajtohet me padinë e Elon Musk kundër tij, sugjeron se CEO i Tesla është penduar

OpenAI nuk pajtohet kategorikisht me padinë e Elon Musk të ngritur kundër kompanisë, sipas një memo të brendshme dërguar punonjësve të startup-it të inteligjencës artificiale.

foto

Musk, një bashkëthemelues i OpenAI i cili nuk është më i përfshirë në kompani, paditi OpenAI dhe shefin e saj ekzekutiv Sam Altman të enjten vonë, duke pretenduar se marrëdhënia e ngushtë e kompanisë me Microsoft Corp. ka minuar misionin e saj origjinal për krijimin e teknologjisë me burim të hapur që nuk do t’u nënshtrohen prioriteteve të korporatës.

foto

Shefi i Strategjisë së OpenAI, Jason Kwon, u tërhoq nga sugjerimi i Musk se startup-i është “një filial de fakto” i investitorit Microsoft dhe tha se pretendimet e miliarderit “mund të rrjedhin nga keqardhja e Elon për mospërfshirjen me kompaninë sot”, sipas një kopje të memo e marrë nga Bloomberg News.

Në një memo të veçantë, të parë edhe nga Bloomberg, Altman e quajti Musk një hero të tijin dhe tha se i mungonte personi që njihte, i cili konkurronte me të tjerët duke ndërtuar teknologji më të mirë.

OpenAI nuk pranoi të komentojë mbi padinë ose dy memorandumet.

Musk është paditur për shkelje të kontratës, shkelje të detyrës së mirëbesimit dhe pretendime për praktika të padrejta biznesi, mes ankesave të tjera. Ai po e sjell padinë në cilësinë e një donatori për organizatën mëmë jofitimprurëse të OpenAI-t deri në vitin 2019 dhe po kërkon të detyrojë OpenAI-n të ndalojë përfitimin personal të Microsoft dhe Altman.

Kwon theksoi në memo se misioni i kompanisë “është të sigurojë që AGI të përfitojë të gjithë njerëzimin”, duke përdorur një term që i referohet softuerit teorik që mund të kryejë një gamë të gjerë detyrash më mirë se sa një njeri. Kwon tha gjithashtu se OpenAI është i pavarur dhe konkurron drejtpërdrejt me Microsoft.

Kwon tha gjithashtu se donte të përditësonte punonjësit për “kërkesat nga agjencitë qeveritare”, në një referencë të dukshme ndaj një hetimi nga Komisioni i Letrave me Vlerë dhe Shkëmbim që filloi pas largimit të shkurtër të Altman nga bordi i kompanisë në fund të vitit të kaluar.

Kwon nuk e përmendi agjencinë me emër, por tha se “pas ngjarjeve të nëntorit të kaluar, ata na kërkuan informacion dhe kjo përputhet me atë që ne do të prisnim duke pasur parasysh rrethanat.” Kwon tha se kompania po bashkëpunon me qeverinë.