Ora multisport Polar Grit X, nxjerr versionin Pro

foto

Polar po bën një numër përditësimesh në familjen e saj të orëve sportive sot. Kjo përfshin nisjen e Polar Grit X Pro për entuziastët e shumë sporteve në natyrë, së bashku me rregullimet e veçorive dhe dizajnit të orës “premium” të kompanisë Vantage V2 multisport dhe orës së fitnesit Polar Unite.

Grit X Pro është një azhurnim i Grit X i lëshuar vitin e kaluar. Për një shtesë prej $ 70/70 €, modeli 499.90 $/499.90 € Pro shton një lente safir më të fortë dhe një brez orësh të qëndrueshëm por të zhdërvjellët FKM. Ai gjithashtu shton kursin Track Back për t’ju ndihmuar të ktheheni në pikën tuaj fillestare në shtigje të panjohura, Teste të Performancës për të matur nivelin tuaj të fitnesit V02max dhe qasje të shpejtë në lartësimatës, koordinata dhe busull përmes paneleve gjithnjë të ndezura. Përndryshe, ju po shikoni pothuajse të njëjtat specifikime si vitin e kaluar: GPS/A-GPS, i papërshkueshëm nga uji në 100 metra, navigim kthesë pas kthesës kur lidheni me Komoot, dhe atë që konsiderohet të jetë një nga rrahjet më të sakta të zemrës sensorë të disponueshëm në çdo orë. Orët Grit X do të zgjasin deri në 40 orë jetëgjatësi të baterisë në GPS të plotë dhe mënyra të përcjelljes së rrahjeve të zemrës, deri në 100 orë duke çaktivizuar disa veçori, ose deri në shtatë ditë në modalitetin e shikimit. Grit X Pro është në dispozicion në bakër, të zi dhe ari.

Nëse pesha është shqetësimi kryesor (orët e thyer të shumë sporteve janë të rënda!), Polar po shet gjithashtu një version titani, i cili është 12 përqind më i lehtë për 599.95 dollarë/599.90 € – një çmim që përfshin një brez të dytë të bërë prej lëkure. Brezi i orës plus lëkure peshon 53g në total, ose 73g me brez FKM. Grit X Pro Titan tani është ora sportive më e shtrenjtë në formacionin e Polar.

Polar më dërgoi një njësi rishikimi me ngjyrë bakri Grit X Pro për ta testuar. Edhe pse e kam përdorur vetëm për disa ditë, tashmë mund të them se modeli Pro, si Grit X në të cilin ndërtohet, ofron një përzierje të respektueshme të veçorive për çmimin. Atij i mungojnë disa aftësi si hartat topografike të pajisjes dhe ruajtja lokale për muzikën që do të gjeni në orë të tjera me shumë sporte në natyrë, por më e fundit e Polar mbulon bukur shumicën e bazave. Në mënyrë unike, sugjerimet e stërvitjes Polar’s Fitspark janë në të vërtetë mjaft të dobishme pasi ato janë përshtatur me nivelin tim aktual të fitnesit, qëllimet, historinë e aktivitetit dhe rezultatin e rimbushjes së natës që merr parasysh sa mirë kam fjetur.

Më pëlqen shumë pesha, pamja dhe butonat e strukturuar të Grit X Pro, por më duket se ekrani është më pak i lexueshëm, si brenda ashtu edhe jashtë, në krahasim me orët sportive të klasit kryesorë si Garmin Fenix ​​6 Pro më i shtrenjtë. Më pëlqen gjithashtu struktura e shiritit të gomës FKM, dhe qëndrueshmëria duket premtuese në krahasim me brezat silikoni bazë të shoqëruara shpesh me orë të tjera sportive (kam grisur njërën nga Garmin gjatë biçikletës malore, për shembull).

Vantage V2 prej 499.95 dollarësh të Polar, i lançuar vitin e kaluar, është ora multisporte e kompanisë për ata që u zmbrapsën nga estetika e gdhendur e Grit. Tani, përveç një ngjyre të re të kuqe të ndritshme, Polar po i jep Vantage V2 aftësinë për të shkëmbyer shpejt brezat për ta bërë këtë orë sportive të përshtatshme për më shumë raste.

Sot, Vantage V2 po merr një Shift Edition prej 549.95 dollarë, i disponueshëm në argjend dhe të zi, që transportohet me lëkurë dhe rripa FKM të pajisur me shufra të rinj të lëshimit të shpejtë. Pronarët aktualë të Vantage V2 mund të blejnë një pako Shift Edition prej 49.95 dollarë, e cila përfshin shiritat e përshtatësve me lëshim të shpejtë dhe zgjedhjen e çdo brezi Polar 22 mm.

Pronarët e Vantage V2 po marrin gjithashtu një azhurnim të softuerit 3.0 më 20 tetor që pasqyron shtesat e fundit të shtuara në Grit X Pro. Këto përfshijnë veçoritë e pultit gjithmonë të ndezura si busulla dhe lartësimatës, veçoritë e navigimit për t’ju ndihmuar të ktheheni në fillim të udhëtimit tuaj dhe një mënyrë sensori HR që përdor Bluetooth për të treguar rrahjet e zemrës tuaj në pajisjet e palestrës dhe aplikacionet celulare.

Së fundi, Polar po jep peshën e saj të lehtë (32g) 149.95 dollarë Unite shikoni ngjyrat e reja të kuqe dhe ngjyrave të verdha së bashku me një përditësim të softuerit. Përditësimi zbret veçori si përmbledhjet javore dhe vlerësimet e konsumit të burimit të energjisë (karbohidrate, proteina dhe yndyrna) të disponueshme në orët e tjera Polare, përveç të njëjtës mënyrë sensori HR që vjen në Vantage V2.