Përdoruesit e iPad Mini 6 ankohen për njolla dhe shtrembërim të ekraneve LCD

foto

Menjëherë pasi iPad mini 6 doli në dyqane, përdoruesit vunë re një efekt “rrotullimi të pelte” në ekranin e tabletit, të cilin Apple pretendon se është krejtësisht normale dhe jo një çështje harduerike. Fatkeqësisht, tani ka disa përdorues që përjetojnë probleme të mëtejshme me panelin LCD të iPad mini 6 – këtë herë me njollë dhe shtrembërime.

Siç është ndarë nga një përdorues në Reddit, disa njësi të gjeneratës së gjashtë iPad mini mund të kenë një mosfunksionim të prodhimit në ekranin LCD 8.3-inç Liquid Retina LCD. Ky përdorues i veçantë ka vënë re një shtrembërim dhe njollë kur prek ekranin me iPad në orientim portret.

Sipas raportit, problemet bëhen më të dukshme kur iPadOS është vendosur në modalitetin e errët dhe kur përdoruesi prek ekranin me pak më shumë presion se zakonisht, siç është kur shtypni dhe mbani diçka.

Edhe pasi mori një njësi zëvendësuese nga Apple, iPad i ri gjithashtu kishte të njëjtin problem. Një punonjës i Apple Retail thuhet se i tha klientit se “ai nuk do të habitej” nëse Apple njofton një tërheqje për ekranin iPad mini 6.

Të paktën deri më tani, ky nuk duket të jetë një problem i përhapur i harduerit. Disa përdorues të tjerë në Reddit kanë arritur të përsërisin shtrembërimin në iPad mini 6 LCD, ndërsa të tjerët thonë se nuk e kanë përjetuar këtë problem. Përdoruesit e prekur mund ta çojnë iPad mini -n e tyre në një Dyqan Apple ose Qendër Riparimi për të kërkuar një njësi zëvendësuese.