WhatsApp po ndihmon bizneset me përditësimin e tij të fundit

foto

Përtej shqetësimeve për privatësinë, WhatsApp mbetet një nga shërbimet më të mëdha të mesazheve në botë. Nuk është i kufizuar as në grupin tuaj të miqve-falë platformës së tij të fokusuar në biznes, komunikimi me të gjitha llojet e shitësve me pakicë në internet është një problem. Me përditësimin e tij të fundit, WhatsApp po shton një veçori kërkimi për bizneset që përdoruesit të zbulojnë dhe të kontaktojnë me kompanitë pikërisht përmes aplikacionit.

Siç raportohet nga Reuters, përdoruesit mund të përdorin këtë drejtori të re për të kërkuar restorante, dyqane me pakicë, shërbime dhe më shumë. Ky funksion është i zgjedhur për bizneset, kështu që nëse doni ta mbani organizatën tuaj të mos jetë publike në aplikacion, mund ta mbani nën mbulim. Po kështu, WhatsApp nuk do të ruajë vendndodhjet aktuale të përdoruesve, ose ato biznese që ata shikojnë. Për një kompani që ka përjetuar një goditje të bazuar në privatësi këtë vit, kjo është një shenjë e mirë.

Drejtoria e biznesit të WhatsApp tani është drejtpërdrejt në São Paulo për të filluar, kështu që mund të kalojë një kohë para se të zgjerohet në një audiencë më të gjerë. Kompania planifikon të synojë Indinë dhe Indonezinë si vendet e saj të ardhshme, megjithëse nuk ka një afat kohor kur mund të nisë në secilin rajon.

Ndërsa kjo nuk do të thotë që reklamat për bizneset do të vijnë në aplikacion së shpejti, duket se WhatsApp po planifikon të përfshijë reklama dikur në të ardhmen. Sipas Matt Idema, nënkryetar i Facebook për mesazhet e biznesit, “Patjetër që ka një rrugë në reklama, e cila është modeli kryesor i biznesit të Facebook, që në planin afatgjatë mendoj se në një formë ose në një tjetër do të jetë pjesë e modelit të biznesit për WhatsApp.” Kjo mund të mos jetë ndjenja që përdoruesit po kërkojnë nga kompania, por duke pasur parasysh pronarin e saj, nuk duhet të jetë shumë surprizë.