WhatsApp lëshon opsionin për fotot dhe videot e saj, “Shiko vetëm një herë”

foto

WhatsApp po nxjerr sot funksionin e saj “Shiko vetëm një herë”, i cili fshin fotot ose videot nga biseda juaj pasi ato janë hapur nga marrësi. Kur dërgoni një foto ose video, mund ta bëni atë të shikohet një herë duke shtypur butonin “1” në të majtë të butonit të dërgimit. Pasi ta hapë marrësi, do të fshihet. Marrësi do të jetë në gjendje të shohë se është një fotografi që po zhduket, kështu që është akoma lloji i gjërave që dëshironi të përdorni vetëm për njerëzit që keni besim, për të mos marrë një pamje të ekranit.

Në qershor, Mark Zuckerberg konfirmoi se funksioni do të vinte, megjithëse detajet se kur do të lëshohej ishin të pakta. Sipas WaBetaInfo, funksioni ka qenë në beta për rreth një muaj.

Si shembull se si mund të përdoret veçoria, WhatsApp përdor shembullin e dërgimit të një fotografie të informacionit të ndjeshëm, si një fjalëkalim Wi-Fi. Sigurisht, ka ndoshta përdorime të tjera më pak të dobishme për këtë lloj veçorie. Por sido që të jetë, është e dobishme të kesh një opsion midis mesazheve të zhdukura të aplikacionit, të cilat aktualisht zhduken vetëm pas një jave, dhe rekordit të përhershëm të bisedës suaj.