YouTube Music së shpejti mund t’ju lejojë të shkruani një kërkesë për të krijuar një radio të personalizuar

foto

Duket se Google po teston një veçori të re gjeneruese të AI për YouTube Music. Duke përdorur veçorinë e re, përdoruesit e YouTube Music mund të futin një kërkesë dhe të gjenerojnë një radio të personalizuar. Veçoria është vërejtur nga një përdorues i Reddit, kater_pro, dhe duket se është i disponueshëm për një numër të kufizuar përdoruesish.

Pritet që sapo funksioni të jetë i disponueshëm për përdoruesit, një kartë “Kërkoni muzikë në çdo mënyrë që ju pëlqen” të shfaqet direkt në burimin Home. Sipas pamjes së ekranit të ndarë nga përdoruesi, karta shfaqet në vjollcë/rozë dhe është e ngjashme me kartën aktuale “Krijo një radio: akorduesi juaj muzikor”, e cila tani ka fituar një vend të përhershëm brenda skedës “Biblioteka” > FAB i ri më herët këtë vit.

foto

Kur prekni kartën “Kërkoni muzikë në çdo mënyrë që ju pëlqen”, ajo hap një ndërfaqe të bazuar në bisedë. Ka një fushë bosh në fund që ju lejon të zgjidhni “Kërkoni muzikë”. Kjo faqe hapet si një UI me faqe të plotë, me një distinktiv “Eksperiment” në këndin e sipërm djathtas.

Përdoruesit kanë mundësinë për të futur kërkesën ose me zë ose duke përdorur tastierën e pajisjes së tyre. YouTube Music shpjegon se si “Përgjigjet e krijuara nga AI janë eksperimentale. Cilësia dhe saktësia mund të ndryshojnë. Ju lutemi, mos vendosni informacione konfidenciale ose personale në lidhje me veten ose të tjerët.”

foto

Në krye të fushës së hyrjes në një kërkesë të shpejtë, pamja e ekranit tregon një karusel me dy rreshta të kërkesave të sugjeruara, e cila përfshin kore pop tërheqëse, kolona zanore epike, himne pop Upbeat dhe skenë rok në Moskë. Ekziston edhe një “Më befasoni!” prompt që me sa duket do të gjeneronte një stacion radio automatikisht.

YouTube Music më pas do të gjenerojë dhe shfaqë një stacion radioje dhe do të përdorë kartën ekzistuese të listës së luajtjes për të shfaqur rezultatin. Veçanërisht, emri i kërkesës përdoret si emër i stacionit, ndërsa etiketa lexon “Created for you” dhe vjen me një përshkrim.

Sipas pamjes së ekranit të shpërndarë nga përdoruesi i Reddit, për “Queer Hip Hop Beats” YouTube Music gjeneroi “Rima dhe rrjedh nga zemra, një festë e krenarisë queer në artin e hip hopit”. Tre këngët e para renditen me butona për luajtje/pauzë, ruajtje në bibliotekë dhe meny të tejmbushjes.