Rekordi botëror për pozicionin “plank”: Daniel Scali thyen kohën e mëparshme me 8 orë e 15 minuta

foto

Rekordi i mëparshëm u vendos në shkurt 2020 nga ish-marinsi George Hood, i cili ishte në gjendje të mbante një dërrasë për një 8 orë, 15 minuta dhe 15 sekonda të pabesueshme.

Dhe tani, zyrtarët kanë njohur përpjekjen e Scali nga gushti 2021 si rekord i ri botëror; 9 orë, 30 minuta dhe 1 sekondë – një arritje absolutisht e pabesueshme.

Jo vetëm që nëntë e gjysmë dërrasa jonë është e jashtëzakonshme siç është, ai e bëri atë ndërsa vuante nga CRPS (sindromi i dhimbjes komplekse rajonale), që do të thotë se krahu i tij është në dhimbje të vazhdueshme në presionin më të vogël-dhe kjo ishte arsyetimi i përpjekjes së tij. Gjendja bën që truri të dërgojë mesazhe të pasakta në krahun e tij të dëmtuar dhe ai e zhvilloi atë vetëm në moshën 12 vjeç.

Scali donte të tregonte atë që mund të arrini pavarësisht nga rrethanat tuaja.

Ai mbante një mëngë ngjeshëse në të gjithë dërrasën në mënyrë që të përpiqej të lehtësonte dhimbjen dhe presionin intensiv në krahun e tij, por ende vuante.

Ai shpjegoi përvojën surreale në Rekordet Botërore Guinness dhe tha: “Natyrisht që ushtrimi i presionit të vazhdueshëm në bërryl dhe parakrah, deri në shpatullën time më dha shumë pikëllim në fillim, ishte një përvojë e vazhdueshme nga koka deri te këmbët e vazhdueshme. dhimbje. Këmbët më ishin mpirë. Gjunjët e mi po digjeshin. Kofshët më digjeshin. Krahu im i majtë më dukej sikur digjej. Por gjithçka ia vlente në fund “.

Përgatitja e tij për dërrasën përfshinte stërvitje të pafundme shtytjesh dhe uljes në këmbë, me sa duket për të përgatitur thelbin e tij për periudhën nëntëorëshe që do të duhej të duronte.

“Kur mbarova dërrasën, emocionet që më përshkuan ishin fenomenale. Emocioni i gëzimit. Unë e kam arritur qëllimin, kam arritur objektivin tim kryesor për të sjellë ndërgjegjësimin tek CRPS, dhe kam arritur rekordin.

“Doja t’u provoja njerëzve se pavarësisht nga rrethanat që kaloni, pavarësisht nga barrierat e dhimbjes që keni – nëse vendosni në mendjen tuaj dhe besoni se mund ta bëni, mund ta arrini.

“Nëse dikush do të më thoshte pesë vjet më parë se do të shkoja për një përpjekje të Rekordeve Guinness për dërrasën më të gjatë në botë, nuk do ta besoja. Unë nuk kisha besimin atëherë, as nuk kisha guxim, për të pranuar atë me të cilën duhej të merresha “.